ADVERTISING

Video

Een groot bereik, sterke impact én perfecte meetbaarheid, dat is de kracht van video! Televisie is en blijft het medium bij uitstek om op lange termijn aan je merk te bouwen. Of eerder op zoek naar een manier om op korte termijn te scoren met behulp van online video? Of  graag beide combineren? Samen creëren we een campagne die opvalt en die vooral blijft hangen bij de kijker.

Televisie

Groot bereik met impact

Televisie is én blijft het medium bij uitstek om de grote massa te bereiken. Onze zenders en hun programma’s vormen sterke merken die online verder leven.  De gemiddelde Vlaming kijkt nog steeds 3 uur televisie per dag. Een groot bereik, een sterke impact en een perfecte meetbaarheid, dan zijn de kenmerken van een klassieke tv-campagne.

Bekijk hier het overzicht van onze tv merken.

Wil je meer weten over adverteren met klassieke tv-spots op onze populaire tv merken?  Neem dan contact op met agencysales@adsanddata.be

Sponsoring De Mol

Creatieve Programma Sponsoring

Televisiereclame is méér dan alleen maar een klassieke spot. Onze Brand Studio tilt jouw tv-campagne naar een hoger niveau door op een originele manier de aandacht te trekken van de consument. De match tussen jouw merk en één van onze programma’s staat centraal.  Via een billboard of bumper, een wedstrijd on air en online, een event, een integratie of line extensions linken we jouw merk aan één van onze programma’s of zenders. De verschillende kanalen versterken elkaar en streven samen naar een optimaal effect, zodanig dat jouw boodschap blijft hangen. Visibiliteit staat daarbij centraal en op een consistente manier communiceren met de consument is essentieel.

Ontdek de mogelijkheden met Brand Studio

Slim adverteren met Smart AD

Meer dan ooit zetten we in op innovatie. Smart AD is een reclamevorm die het mogelijk maakt om tv-reclame te personaliseren op maat van de kijker. Waar de klassieke tv-reclame zich richt op het brede publiek, combineert addressable advertising de kracht van tv als massamedium met de specifieke personalisatiemogelijkheden van de digitale media. Je kan targeten op een groot aantal criteria waarbij kijkers een reclameboodschap op maat te zien krijgen. Het is de ultieme manier om breed, maar doelgericht te adverteren. Deze nieuwe reclamevorm wordt geïmplementeerd op de zenders Play4, Play5, Play6, Play7.

Lees hier alle details over Smart Ad

Pause Button Advertising

De perfecte timing. Een schermgroot platform om je verhaal te brengen. En de zekerheid dat jouw boodschap  gezien wordt door de kijker. Dat is Pause button advertising!

Wanneer de kijkers van Play4, Play5, Play6, Play7 en Play Sports Open op de pauzeknop drukken, is het dankzij de technologie van Telenet mogelijk om het tv-scherm om te toveren tot een indoor billboard. Resultaat: de adverteerder krijgt 100% zekerheid dat zijn commerciële boodschap gezien wordt. Dit zowel tijdens het live kijken als tijdens opnames en terugkijk tv.

Lees hier alle details over Pause Button

Online Video

Verschillende online video advertising mogelijkheden

Online Video (OLV) advertising kende de afgelopen jaren een spectaculaire groei en is uitgegroeid tot een belangrijke pijler in een mediaplan dankzij de impact en de hoge viewability. Ads & Data biedt een kwaliteitsvol netwerk aan van InStream video met zowel Short Form en Long Form, alsook OutStream video. Daarnaast hebben we een ook aantrekkelijk video aanbod bij Snapchat.

 

Extra bereik op je tv-plan

Het televisielandschap is de afgelopen jaren sterk veranderd. Kijkers vinden hun weg naar tv-programma’s via verschillende platformen, zowel lineair als digitaal. We evolueren naar een total tv ecosysteem. Om te blijven genieten van het maximale bereik van tv, integreer je dus best online videoreclame in je tv-plan.

Het CIM heeft op deze evolutie ingespeeld met de Total Video Advertising planner (ToVA). Die laat toe om het aantal bereikte contacten met een plan op tv en online in te schatten, en zo campagnes te optimaliseren. De tool is een primeur voor België en steunt volledig op de kracht en de geloofwaardigheid van de tv- en digitale bereiksmetingen en de nieuwe CIM Crossplatform studie.

Analyses in deze tool tonen aan dat de toevoeging van een digitale campagne op GoPlay aan een lineair tv-plan op Play, 11% extra bereik levert op de doelgroep 18 tot 54 jaar oud. Bovendien is het profiel van de online kijker complementair aan dat van de tv-kijker (jonger in het algemeen, Long Form is vrouwelijker en Short Form is mannelijker). Het incrementeel bereik op jongere doelgroepen is daardoor nog hoger: tot 35% extra bereik op een tv-plan via Long Form video op de doelgroep 18 tot 34-jarigen.

Long Form Video bij GoPlay

Met topprogramma’s als De Mol, James de Musical, Blind Gekocht, maar ook met de online producties als wtFOCK kan het online videoplatform GoPlay.be elke maand een aantrekkelijk volume aanbieden. GoPlay biedt voornamelijk Long Form video content aan waarbij adverteerders hun spotjes kunnen plaatsen als pre- of mid-rolls. Adverteren bij Long Form video content heeft enkele grote voordelen: je bereikt een eerder jong (18-34 jaar) en upscale doelpubliek.  Je spotjes worden bijna altijd met geluid bekeken (86% AVOC) en je kan genieten van een zeer hoge completion rate (±95%) omdat de kijkers de rest van het programma willen zien.

Bekijk GoPlay.be

Short Form

Ads & Data biedt een grote commerciële inventaris bij Short Form video. Je reclamespotje komt dan voor een videofragment (InStream) in plaats van een volledige aflevering. Deze fragmenten zijn niet alleen TV content, maar nieuws/sport -items, lifestyle, DIY-video’s, tips, enz.  Short Form video vind je dan ook terug bij een groot aantal van onze sites.  De voordelen van adverteren bij Short Form: groter bereik, positieve gebruikerservaring (zoals een sponsorbumper) en de mogelijkheidom te targeten zowel op contexten als op audiences.

OutStream Video

Daarnaast kan je reclamespotje ook getoond worden zonder video context (OutStream), maar op display posities zowel in als rond een online artikel.  Dit heeft als voordeel dat we niet afhankelijk zijn van beschikbare video content en dus een grotere commerciële inventaris kunnen aanbieden. OutStream is complementair met andere video formaten en dankzij het grote volume kan je gemakkelijker targeten op contexten en audiences. Bij OutStream bieden we de scherpste prijzen voor video ads.

Video op Snapchat

Ook op Snapchat kan je adverteren met video.  Dit kan met twee specifieke producten: Snap Ads en Story Ads.  Met Snap Ads bereik je je doelgroep terwijl ze naar de verhalen van hun vrienden kijken.  Je video ads worden full screen getoond met het geluid aan.  Gebruikers kunnen reageren door omhoog te vegen.

Met Story Ads is je merk aanwezig in de Discover-sectie van Snapchat. Als je op de merktegel klikt kan je een video tot 3 minuten lang bekijken met het geluid aan. De mogelijkheid om langere video’s af te spelen, zorgt ervoor dat je je product of dienst echt kan showcasen.  En ook hier kunnen gebruikers meer info krijgen door omhoog te vegen.  Snapchat biedt zelf tools aan om je horizontale video om te zetten naar het verticale Snap formaat.

Download Snapchat Vision for Mobile Video

Vragen?