SNAPCHAT

Public Profile, een permanente thuisbasis voor je merk op Snapchat

Public Profiles zijn al langer dan een jaar aanwezig op Snapchat. Je kan het een beetje vergelijken met een profielpagina van jouw bedrijf, een permanente thuisbasis voor jouw merk of bedrijf op Snapchat. Tot nu toe was het mogelijk om te adverteren zonder een link te maken met je Public Profile, maar binnenkort zal dit veranderen.

Wat verandert er voor jouw campagnes?

Plan je een advertentiecampagne op Snapchat na 1 juli 2022? Dan moet je rekening houden met het feit dat elke campagne vanaf dan gelinkt moet zijn aan een Public Profile. Concreet moet je ad account gelinkt zijn aan een Public Profile. Alle reeds geboekte campagnes die lopen en over de periode van 1 juli komen zullen niet worden stopgezet!

Public Profile, een permanente thuisbasis voor je merk

Een Public Profile is een gratis tool die je als adverteerder of bedrijf de mogelijkheid biedt om al jouw unieke inhoud en content samen te brengen op het Snapchat platform. Zo kan je op een organische manier worden ontdekt door de Snapchatters, en hun ervaring verbeteren door nuttige en boeiende merkinhoud aan te bieden. Public Profiles zijn gemaakt om de impact van en de ervaring met je unieke inhoud te versterken. Gelijk creëer je organic traffic naar je profiel.

 

Wat zijn nu de functies van een Public profile?:

  • Public Stories: Gebruik het Public Profile om je verhalen te laten ontdekken door SnapSnapchatters en zo je merk of bedrijf in de kijker te zetten.
  • Abonneren: Snapchatters kunnen zich abonneren op je publieke profiel via de zoekfunctie of direct vanuit het profiel zelf. Zo blijven ze altijd op de hoogte als je merk nieuwe berichten of lenzen post.
  • Saved Stories: Een plek om al je publieke Snaps, Stories, foto’s en video’s samen te brengen en voor altijd vast te pinnen.
  • Shop: Leg een link naar je winkel zodat Snapchatters kunnen shoppen, browsen, passen en betalen via deze shop-functie. Hierdoor wordt Snapchat een nieuw verkooppunt voor je merk, handig voor zowel jou als de Snapchatters zelf.
  • Lenzen: Een plaats waar al je lenzen permanent staan en kunnen ontdekt en gebruikt kunnen worden door vele Snapchatters. Hierdoor kunnen lenzen die voor een specifieke campagne werden gemaakt, ook op een later tijdstip kunnen worden gebruikt. Public Profiles zorgen er voor dat je investering in lenzen ook op lange termijn nut heeft. Daarnaast kan je een heleboel gegevens van je lenzen bekijken : lens views, plays, shares, …

Te weten komen hoe je van start gaat met je eigen Public profile? Download dan onderstaande guide.

 

Download setup guide

Meer info? Contacteer onze experten …

Leen Vloemans

Sales Product Specialist +32 474 82 57 56 Leen.Vloemans@adsanddata.be

Valérie Heyse

Sales Product Specialist +32 473 87 71 58 Valerie.Heyse@adsanddata.be