SNAPCHAT

Snap lanceert ‘Mijn Plaatsen’ in Snap Map

Snapchat lanceert met ‘Mijn Plaatsen’ een nieuwe manier voor Snapchatters om de wereld te verkennen met de Snap Map.  Je kan vanaf nu meer dan 30 miljoen bedrijven ontdekken, je eigen favoriete plekjes loggen, en zelfs gepersonaliseerde aanbevelingen krijgen van vrienden en de wereldwijde Snapchat-community.
my places

Log je favoriete plaatsen en zie wat populair is bij je vrienden

Nu we eindelijk weer meer buiten mogen, wil Snapchat het makkelijker maken voor mensen om restaurants, winkels, parken en andere interessante plekken in hun buurt te vinden. In juli begon Snapchat met het uitrollen van de ‘Mijn Plaatsen’-functie op de Snap Map.

‘Mijn Plaatsen’ heeft drie tabbladen: Bezocht, Favorieten en Populair.  Het tabblad Populair is vooral interessant omdat het de eerste keer is dat Snapchat een algoritme gebruikt om gepersonaliseerde aanbevelingen te doen om mensen te helpen de wereld om zich heen te ontdekken. Het algoritme houdt rekening met waar je bent, wat je al hebt getagd en waar je vrienden en andere Snapchatters zijn geweest.

Hiermee onderscheidt Snap Map zich van meer gekende apps als Google Maps en Apple Maps, die je niet echt kunnen vertellen welke restaurants je vrienden leuk vinden.

TechCrunch

Snapchat kan je geen routebeschrijving geven naar die trendy sushibar, maar dat is ook niet de bedoeling.  Net zoals Google Maps niet bedoeld is om je te laten zien naar welke bar al je vrienden gisteravond zijn gegaan zonder jou.

Snapchat deelde onderzoeksresultaten die erop wijzen dat zijn gebruikers gemiddeld meer geneigd zijn om “post-pandemische” activiteiten te doen en voegde eraan toe dat 44% van de Snapchatters de Snap Map gebruiken om plaatsen in hun omgeving te vinden waarin ze kunnen geïnteresseerd zijn.  Snapchat kondigde dit voorjaar ook al Layers aan, waarmee bedrijven informatie kunnen toevoegen. Er is vandaag al een samenwerking met Ticketmaster (entertainment tickets kopen) en The Infatuation (restaurant aanbevelingen) waardoor je op de Snap Map extra info ziet.  Snapchat is van plan om Layers later dit jaar verder te integreren in Snap Map en My Places.

Dat belooft heel wat nieuwe commerciële opportuniteiten!