Septemberblikvangers bij HISTORY, MTV en BBC First

Benieuwd wat we voor jou in petto hebben bij HISTORY, MTV en BBC First in september? Wij verzamelen een overzicht van de nieuwste content en shows zodat je niets hoeft te missen.

HISTORY

The toys that built the world

NIEUW EN EXCLUSIEF | Vanaf 15 september op vrijdag om 20:30 uur

Tegen de achtergrond van belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis, zoals de Burgeroorlog en de Grote Depressie, vertelt “The Toys That Built The World” een heel ander verhaal. Namelijk dat van nieuwe producten en nostalgisch speelgoed die de drijvende kracht waren achter vele culturele en economische verschuivingen. De docuserie toont de weinig bekende verhalen achter talloze baanbrekende en toevallige ontdekkingen, evenals de rivaliteit tussen iconische merken.

Door dramatische reconstructies en archiefbeelden te combineren met interviews van experts en biografen, brengt “The Toys That Built The World” de verhalen van de mensen die Amerika’s meest geliefde en duurzame speelgoed tot leven brachten. (8×60, 2×30)

Curse of Skinwalker Ranch

NIEUW EN EXCLUSIEF | Vanaf 12 september op dinsdag om 20:30 uur

Het onderzoek naar ‘s werelds meest mysterieuze hotspot voor UFO- en “High Strangeness”- fenomenen gaat verder met astrofysicus dr. Travis Taylor. Dit keer voegt vastgoedmagnaat Brandon Fugal zich bij zijn team van wetenschappers en onderzoekers op Utah’s beruchte Skinwalker Ranch. In dit baanbrekende vierde seizoen gaat het team dieper en hoger dan ooit tevoren en gebruikt het geavanceerde technologie om het landgoed van 210 hectare te onderzoeken en de eventuele buitenaardse daders te ontmaskeren.

Van mysterieuze dierensterfte tot verborgen ondergrondse gangen en mogelijke toegangspoorten naar andere dimensies, we zien close encounters waar geen logische verklaring voor is, terwijl het team alles riskeert om achter het ultieme geheim van Skinwalker Ranch te komen. (15×60)

American Pickers

NIEUW EN EXCLUSIEF | Vanaf 4 september van maandag t/m vrijdag om 17:00 uur

We volgen een van Amerika’s meest bekwame “pickers” Mike Wolfe, eigenaar van Antique Archaeology, en zijn medewerkers tijdens hun jacht op lang vergeten voorwerpen met historische, verzamel- en culturele waarde. Onderweg ontmoeten ze mensen wiens verhalen inzicht geven in het leven en de geschiedenis van Amerika. (10×60)

MTV

Teen Mom UK: Next Generation

Er is een nieuwe generatie tienermoeders.  In een tijd waarin iedereen het moeilijk heeft, is tienermoeder zijn nog nooit zo moeilijk geweest.  Drama met de vader, familieruzies en misstappen als moeder zijn slechts het topje van de ijsberg als het gaat om de uitdagingen waar deze meiden mee te maken krijgen. Maar het is niet allemaal slecht! Verjaardagen, eerste stapjes, eerste woordjes en veel knuffels maken de strijd de moeite waard.
– dinsdag om 22u.

Help! I’m in a secret Relationship

Travis Mills en Rahne Jones onderzoeken koppels om erachter te komen waarom deze duistere partners hun geliefden verborgen houden.
– woensdag om 22u.

Ex on the beach UK S11

Wat gebeurt er als je acht single guys en girls dropped op een paradijselijk eiland voor een vakantie vol zon, zee, strand en seks? Heerlijk! De rust is al gauw verstoord wanneer er een voor een exen aanspoelen.
– donderdag om 22u.

BBC First

Sister Boniface Mysteries Series 2

Vanaf maandag 4 september 

De veelgeprezen luchthartige moord-mysterieserie keert terug, samen met de gelijknamige katholieke non die op een Vespa rijdt en misdaden oplost. Het zijn de jaren 60 en zuster Boniface is met haar aanleg voor detectivewerk van onschatbare waarde voor de politie van Great Slaughter. Haar geloof in forensisch onderzoek wordt alleen geëvenaard door haar passie voor onderzoek. Als er bewijs gevonden moet worden, zal Boniface het vinden.

Miss Fisher’s Modern Murder Mysteries

Vanaf zondag 24 september

Fisher’s Modern Murder Mysteries volgt de onverschrokken en temperamentvolle Peregrine Fisher (Geraldine Hakewill, Wanted, genomineerd voor de Logie Award), het nichtje van avonturierster van wereldklasse en privédetective Phryne Fisher, terwijl ze een meevaller erft van haar beroemde tante en op weg gaat om een uitzonderlijke speurneus te worden.

Queens of Mystery

Vanaf dinsdag 19 september

Queens of Mystery volgt de vermakelijke avonturen van Beth, Cat en Jane Stone, drie misdaad schrijvende zussen, en hun 28-jarige nichtje, Detective Sergeant Matilda Stone. Met behulp van hun uitgebreide kennis van misdaad – zowel echte als fictieve – lossen ze whodunit-achtige moorden op in het pittoreske Engelse dorpje Wildemarsh. Maar hoeveel zaken ze ook oplossen, het onopgeloste mysterie dat hen achtervolgt is de verdwijning van Matilda’s moeder. Tussen het onderzoeken van vreemde tot bizarre moorden en het schrijven van hun eigen vermaarde romans door, proberen de drie tantes ook hun eeuwig vrijgezelle nichtje te helpen de liefde te vinden.

The Change

Vanaf zondag 10 september

Linda is een 50-jarige vrouw in de menopauze met een man en twee kinderen. Jarenlang heeft ze de tijd gedocumenteerd die van haar gestolen is door klusjes (precies 131.500 minuten en 20 seconden) en nu is het tijd om die tijd terug te krijgen. Linda ontsnapt aan haar man, stoft haar motor af en begint aan een reis naar ‘The Forest’, een mythische en idyllische plek die ze als kind bezocht. Kort na aankomst ontdekt Linda echter een gemeenschap die zowel verontrustend als bedwelmend is.

London Kills Series 1 en 2

Vanaf vrijdag 8 september

De beste detectives van Londen nemen het op tegen de ergste misdaden in deze strakke Britse mysterieserie van de maker van Suspects. Veteraan DI David Bradford (Hugo Speer, Father Brown) staat aan het hoofd van een elite moordbrigade, maar hij is met verlof na de onverklaarbare verdwijning van zijn vrouw. In zijn afwezigheid leidt de ambitieuze rechercheur Vivienne Cole (Sharon Small, The Inspector Lynley Mysteries) de onderzoeken en wanneer Bradford weer aan het werk gaat, botsen de twee over hun methodes en onderzoekslijnen. Ondanks de spanning proberen Bradford en Cole complexe misdaden op te lossen, samen met DC Rob Brady (Bailey Patrick, Bodyguard) en DC in opleiding Billie Fitzgerald (Tori Allen-Martin, Unforgotten). Samen onderzoekt het team de geënsceneerde zelfmoord van de zoon van een parlementslid, een bruidegom die wordt vermoord op zijn vrijgezellenfeest, het lijk van een getrouwde man dat wordt ontdekt door zijn minnares en een lichaam dat aanspoelt bij de Theems. De enige zaak die David niet kan oplossen is de meest persoonlijke voor hem – tot een van hun onderzoeken bewijsmateriaal blootlegt dat in verband staat met zijn vermiste vrouw.

 

 

Jouw merk in de kijker zetten op één van onze themazenders? Neem contact op!

Inne De Swaef

Inne De Swaef

Product Lead +32 476 76 04 43 Inne.De.Swaef@adsanddata.be