De Kastaars! bevestigen dat de keuzekijker bewust voor Play4-programma’s kiest

In een tot de nok gevuld en volledig uitverkocht Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs zijn zaterdagavond de elf eerste Kastaars! uitgereikt, de nieuwe Vlaamse media awards. VRT, DPG Media, Play Media en Streamz sloegen de handen in elkaar om de strafste Vlaamse mediagezichten en -makers van 2022 in de schijnwerpers te zetten. In totaal keken maar liefst 1.449.000 kijkers naar de uitzending op de 3 verschillende zenders samen (Play4, één en VTM).

Tijdens een wervelende radio-, tv-, en online show werd onthuld welke favoriete gezichten, stemmen, programma’s, podcasts of online formats de Vlamingen het afgelopen jaar het meest bekoorden. Daarnaast koos een 9-koppige jury, onder de leiding van juryvoorzitter Luc Appermont, de winnaars in 3 categorieën: Doorbraak, Carrièreprijs en Juryprijs.

Play4 mocht maar liefst 5 Kastaars! mee naar huis nemen. Het bewijs dat de keuzekijker bewust voor Play4 kiest en actief betrokken is bij de Play4-programma’s.

De organiserende omroepen zijn bijzonder blij met de grote diversiteit en het vele talent dat zaterdagavond met 80 publieksgenomineerden en 3 juryprijzen gevierd werd met luisteraars, kijkers en makers. Met deze Kastaars! krijgt de Vlaamse audiovisuele creativiteit de aandacht die het publiek verdient:

“De creatieve sector in Vlaanderen bulkt van het talent, we gooien er internationaal ook steeds hogere ogen mee. De Kastaars! zorgen er voortaan voor dat die talenten ook ‘sant in eigen land’ zijn. Alle genomineerden en winnaars van vanavond bouwen mee aan een van de meest kwalitatieve mediamarkten van Europa. Bij VRT zijn we apetrots daar elke dag aan mee te kunnen werken.”
Frederik Delaplace – CEO VRT

“De eerste editie van Kastaars! is met meer dan 168.000 Vlamingen die op tachtig straffe genomineerden stemden een opvallende ‘stem van het publiek’ geworden. Een duidelijke erkenning voor de vele programma’s en creatieve talenten die Vlaanderen rijk is. Vooral de diversiteit in onze media is vandaag nog maar eens aangetoond in een vernieuwende awardshow, onder meer met de Mediapersoonlijkheid van het jaar. Een gevestigde waarde als Tom Waes op het podium, naast Dieter Coppens die op enkele jaren tijd het hart van alle Vlamingen veroverde, Fien Germijns die op een unieke manier haar radio -en televisiewerk combineert en ‘onze’ James Cooke die evolueerde van bootsjongen bij Gert Verhulst naar een creatieve duizendpoot met veel lef die nooit voor de hand liggende keuzes maakt. Fantastisch dat hij deze erkenning krijgt, naast dit getalenteerde gezelschap. Maar het is nog fantastischer om te zien hoe Kastaars! al het creatieve talent dat Vlaanderen rijk is vandaag extra in de schijnwerpers zet.”
Jeroen Bronselaer – CEO Play Media

“Vandaag zetten we onze Vlaamse bescheidenheid even opzij en blinken we van trots. Want “a moment to shine…” dat is wat ons creatief talent in Vlaanderen verdient. Het volstaat om in het buitenland even de radio of tv op te zetten, om te beseffen hoe verwend we zijn in Vlaanderen. Zowel op radio, tv als online bruist het van creatieve ideeën en kwalitatieve producties. En dat is in de eerste plaats te danken aan onze fantastische makers. Van harte proficiat aan alle genomineerden en winnaars. Dit feest is voor jullie!”
Dirk Lodewyckx – Algemeen Directeur Radio, TV & Streaming DPG Media

Wat een Kastaar winnen extra bijzonder maakt, is dat de prijs per categorie maar één keer kan worden gewonnen. Winnaars van deze editie kunnen voor de volgende editie niet meer deelnemen in de categorie(ën) waarvoor ze al een Kastaar in de wacht sleepten. Het Vlaamse publiek kon op zijn favorieten stemmen in acht verschillende categorieën, en deed dat ook massaal: er werd maar liefst 168.000 keer gestemd voor deze eerste editie van de Kastaars!

Ontdek hieronder welke Kastaars! Play4 mee naar huis mocht nemen.

Kastaar voor Televisieprogramma van 2022: De Mol

Kastaar voor Fictiereeks van 2022: Nonkels

Kastaar voor de Deelnemer van 2022: Bart Cannaerts in De Allerslimste Mens ter Wereld

Kastaar voor het Mediamoment van 2022: Philippe verlaat De Mol

Kastaar voor Mediapersoonlijkheid van 2022: James Cooke

Benieuwd naar hoe jij de keuzekijker kan bereiken?

Contacteer één van onze account managers voor meer info!