Dagelijkse live actuashow en spraakmakend miljoenenentertainment: waar en wanneer de Vlaming het bij Play zèlf wil

De nieuwe najaarsprogrammatie toont aan dat Play op zijn elan verder gaat om te investeren in spraakmakend lokaal topentertainment. Bovendien speelt Play met een aangepast schema in op het veranderende kijkgedrag van de Vlaming.

De nieuwe najaarsprogrammatie toont aan dat Play op zijn elan verder gaat om te investeren in spraakmakend lokaal topentertainment. Bovendien speelt Play met een aangepast schema in op het veranderende kijkgedrag van de Vlaming. Door een overvloed aan content op allerlei zenders en platformen wordt er vandaag anders naar programma’s gekeken: de Vlaming wil voor dagelijkse afspraken niet meer tot laat in de avond wachten om te weten wat er echt speelt in de wereld.

 

Annick Bongers

Dat hebben programmadirecteur Annick Bongers en haar team goed begrepen. Annick licht toe: “Play laat de Vlaamse kijker veel meer dan de afgelopen jaren zelf kiezen waar en wanneer hij geïnformeerd of geamuseerd wil worden. We bouwen ons schema rond duidelijke instapmomenten. Zo krijgt Vlaanderen vanaf 5 september – eindelijk – een uitgesproken dagelijkse live actuashow op Play4.

Gert Verhulst ontvangt dan in De Tafel van Vier vier tafelgasten om terug te blikken op de actua van de voorbije dag. De Tafel van Vier wordt meteen gevolgd door een nieuwe aflevering van De Allerslimste Mens ter Wereld, de jubileumeditie van De Slimste Mens Ter Wereld. Elke nieuwe aflevering is dit najaar ook meteen vanaf 21u op GoPlay beschikbaar; zo kiest de Vlaming zelf waar en wanneer hij kijkt. De tijd is immers voorbij dat een zender beslist dat deze programma’s pas laatavond bij de kijker kunnen komen.”

Naast deze dagelijkse sterkhouders biedt Play dit najaar bewust nog meer ‘grote’ programma’s aan. Het zijn vertrouwde titels die bewezen hebben dat ze door alle zelfgekozen kijkmomenten boven het miljoen kijkers kunnen groeien. Of het zijn nieuwe formats die alles in zich hebben om een groot publiek te beroeren en ontroeren. Daarom vinden we dit najaar Axel Daeseleire (Klopjacht), James Cooke (Extreme Makeover Vlaanderen en James De Musical), Alex Agnew (Fear Factor) en Wim Opbrouck (Bake Off Vlaanderen) opnieuw terug in het weekschema.

Verder vaart Over de Oceaan weer uit voor een nieuw topseizoen, en ook The Sky is the LimitHet Parket, Ooit vrij en De Rechtbank zullen de komende maanden verrassen op Play4.  Met Gevangenis Haren brengen we fonkelnieuwe lokale misdaadreality én -fictie naar onze schermen. We hebben aandacht voor sport met Sports Late Night en de wedstrijden van de Red Flames. Jeff en Pieterjan van het Youtube-kanaal Supercontent blikten een nieuwe reeks van het archiefprogramma Replay in.

Er komt opnieuw exclusieve content voor het online streamingplatform GoPlay: zo schittert Gloria Monserez in de nieuwe reeks Liefdestips aan mezelf en zijn de opnames van het tweede seizoen van de internationaal bekroonde jongerenreeks Hacked volop bezig.

Bart Demeulenaere

Bart Demeulenaere, COO van mediaregie Ads&Data, treedt Annick Bongers bij: “Play kiest steeds meer voor spraakmakende programma’s die Vlaanderen massaal wil zien, zoals Klopjacht of Extreme Makeover. Daarmee verwelkomt Play ook weer die tv-kijkers die – ook voor adverteerders – moeilijk te bereiken zijn omdat ze via hun smartphone, online of via streaming eindeloos consumeren. In dit schema kunnen kijkers na het avondeten meteen inpikken wanneer ze willen met de actua of het entertainment waar ze zin in hebben. Play laat de kijker kiezen, waar of wanneer zij of hij dat wil. Zo werken we perfect op maat van de keuzekijker, een groep die steeds meer terrein wint op de gewoontekijker.”

De keuzevrijheid die de kijker dit najaar krijgt, is nog maar het begin van een veel grotere omwenteling in het Vlaamse ecosysteem, weet Annick Bongers: “De komende tv-seizoenen zullen we de mogelijkheden voor de kijker nog groter maken. Want ook de Belgische adverteerders zijn maar al te blij om bewuste kijkers te kunnen bereiken doordat mensen zelf autonoom kunnen kiezen wanneer ze hun lievelingsprogramma kunnen bekijken.”

Benieuwd naar de najaarsprogramma’s van Play?  Dries Mertens geeft je alvast een voorzet.

Ontdek de volledige najaarsprogrammatie van Play.

Lees verder