Nonkels is dé comedysensatie van het voorjaar

Voorjaarsrevelatie/fenomeen Nonkels is met 664.000 kijkers dé komische fictiereeks van de afgelopen maanden

Welkom, maar het moet ook een beetje passen.” En of het past: het fenomeen Nonkels kent dit voorjaar geen gelijke. Aflevering 2 van de komische fictiereeks startte de dag zelf met 309.000 kijkers en dat aantal dikte aan tot maar liefst 936.235 kijkers. De reeks blijft verder groeien en op dit moment – na 3 afleveringen – lokken Innocent en de familie Persyn wekelijks gemiddeld 664.000 kijkers naar Play4 en GoPlay, goed voor 24.5% marktaandeel. Ook op Streamz blijft het de meest opgevraagde serie. Nonkels is zo één van de best bekeken programma’s en laat de fictieconcurrentie in zijn genre van de voorbije weken en maanden ver achter zich.

De maand mei had ook nog heel wat andere kleppers in petto voor de Vlaamse kijker. Het jubileumseizoen van De Mol op de Canarische eilanden scoorde gemiddeld 1.282.000 kijkers en 50.1% marktaandeel. De apotheose van dit pittige en spannende avontuur in Paleis 12 had in totaal 1.425.000 kijkers. De Mol gaat ook online verder op zijn succesvolle elan: Gilles De Coster en zijn vrienden prijken op nummer 1 van de Vlaamse online programmalijst.

Voor Jani was het twee keer prijs afgelopen maand: hij debuteerde als presentator van Blind Gekocht én ging met Otto-Jan op reis naar Sifnos om er samen BV’s 48 uur in de watten te leggen in Viva La Feta. Blind Gekocht stond voor grote uitdagingen, maar bracht uiteindelijk alles tot een goed (kijkcijfer)einde: tot nu toe gemiddeld 839.000 kijkers en 40.4% marktaandeel. Viva La Feta maakte nieuws en deed dromen van de zomer: 387.000 kijkers en 18.8% marktaandeel. Vorige week namen De Verhulstjes op Play4 definitief afscheid van Samson & Gert. De special lokte 662.000 kijkers en leverde 34% marktaandeel op.

Ondertussen gaat het voorjaar zijn laatste fase in met nog enkele lopende én nieuwe programma’s. Naast Nonkels kunnen kijkers afstemmen op Junior Bake Off VlaanderenCome Dance With Me en Da’s Dikke Liefde, deze week starten Personal Trainers en Topmakelaars nog op en op GoPlay is er Hacked en Viktor vs. Francesco.