Wat kunnen we leren uit de manier waarop Snapchat in 2022 de aandacht trok?

Ontdek de populairste AR-lenzen van het afgelopen jaar, de belangrijkste momenten voor Snapchatters en de trends om in de gaten te houden op vlak van reizen, eten, mode, entertainment en sport.

Snapchat  stond het afgelopen jaar helemaal in het teken van ‘Carpe Diem’. Elke dag opnieuw ontdekten gebruikers  over de hele wereld hoe ze via Snapchat in contact konden blijven met vrienden en familie. Ze deelden hun favoriete herinneringen en grootste passies. 

Crying lens

Lenzen

Ook in 2022 bleef Snapchat de toonaangevende speler op vlak van AR. Dit succes is te danken aan de Snapchat-lenzen die nieuwe trends de wereld insturen en zich vervolgens via alle mogelijke apps verspreiden. ‘Crying Face’ is dé lens van het jaar. De lens werd bijna 10 miljard keer gebruikt. Andere populaire lenzen zijn ‘Anime’, ‘Cartoon Kid’ en ‘Shook’.

Snapchat Minions: The Rise of Gru

Entertainment

Het aantal Snap Stories met muziek in 2022 is meer dan drie keer toegenomen. Deze trend is naar alle waarschijnlijkheid overgewaaid van TikTok, waar muziek een cruciaal element is van de ervaring.  Het meest gebruikte nummer was “Happy Birthday” van Vitamin A, maar ook “Like Me Better” van Lauv en “Yummy” van Justin Bieber waren vaak te horen bij Snaps.

Er was niet alleen muziek. Snapchatters deelden ook volop hun favoriete tv-programma’s en films. De tv-series en films die dit jaar voor de meeste conversaties op Snapchat Stories zorgden, waren: Cobra Kai, Euphoria, Stranger Things, Hotel Transylvania, Thor Love and Thunder, Minions: The Rise of Gru en Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Snap Travel Hot Spots

Én nog veel meer

Wat ook opvalt onder de gebruikerstrends is dat toeristische locaties veel meer gedeeld werden op Snapchat. London is met zijn Big Ben en St. Paul’s Cathedral duidelijk erg populair bij Snapchat-gebruikers.

Daarnaast lanceerde Snapchat ook een nieuwe functie Year End Stories, waarmee gebruikers een automatisch gegenereerde Story krijgen van hun favoriete herinneringen van het afgelopen jaar. De optie is te vinden door omhoog te vegen op de ‘camera’ in de app.

Last but not least deelt  Snapchat in het rapport ook nog de toptrends van het afgelopen jaar op gebied van voeding, fashion en sport. Bovendien geven ze ook mee op welke momenten  Snapchatters het meest Snaps delen met hun vrienden.

Snap 2022 report

2022 in a Snap

Hier kun je Snap’s toptrends voor 2022 downloaden.  Krijg meer inzicht in Snap-trends in het volledige, 10 pagina’s tellende overzichtsrapport voor 2022.

Download het volledige rapport

Wil je meer weten over Snapchat? Contacteer onze experten …

Leen Vloemans

Sales Product Specialist +32 474 82 57 56 Leen.Vloemans@adsanddata.be

Valérie Heyse

Sales Product Specialist +32 473 87 71 58 Valerie.Heyse@adsanddata.be