History Highlights voor mei

In de prestigieuze reeks 'Greatest Heists with Pierce Brosnan' pakt History in mei exclusief uit met het verhaal van de diamantroof op het Antwerp World Diamond Center. Verder nieuw en exclusief bij History: Deadman's Curse en A Cut Above.

Greatest Heists with Pierce Brosnan

vanaf 15 mei op maandag om 21u25

Met dramatische reconstructies, storytelling, geavanceerde visuele effecten en persoonlijke getuigenissen van de mensen die erbij waren, duiken we in de plannen en het lef van de criminele meesterbreinen die hun vrijheid op het spel zetten voor een kans op een leven vol rijkdom.  Hollywood-legende Pierce Brosnan, die met ultramoderne technologie bij elke overval betrokken is, brengt de krantenkoppen tot leven door kijkers mee te nemen in het plannen van een overval en wat daarbij komt kijken: van het samenstellen van het team tot het doel, de uitvoering en de nasleep.
De eerste aflevering volgt Italiaanse criminelen die het gemunt hebben op de kluis van het Antwerp World Diamond Centre. Na 27 maanden plannen voerden ze hun ambitieuze en ingewikkelde plan uit en gingen ze ervandoor met meer dan 100 miljoen dollar aan diamanten, edelstenen en contanten.

Deadman's Curse

Deadman’s Curse

vanaf 9 mei op dinsdag om 21u25

In Deadman’s Curse voegen voormalig MMA-vechter en goudzoeker Kru Williams, de jonge inheemse ontdekkingsreiziger Taylor Star en haar vader meesterbeeldhouwer Don Froese zich bij de doorgewinterde legendejager en bergbeklimmer Adam Palmer om eindelijk het mysterie van de verloren goudmijn van Slumach op te lossen.
Verborgen in het ruige terrein van de Pacific Northwest, hebben goudzoekers de mysterieuze locatie generaties lang niet kunnen vinden – en velen hebben de zoektocht met hun leven moeten bekopen. Het schatzoekende viertal heeft misschien een voorouderlijke band met de legende en het goud, maar extreem weer, het meedogenloze terrein en een 100 jaar oude vloek staan hen in de weg. Van verloren geluidsopnames en schatkaarten tot geheime brieven en de legendes: ze proberen cryptische aanwijzingen op te lossen om de waarheid te achterhalen, het goud op te graven en mogelijk geschiedenis te herschrijven.

A Cut Above

A Cut Above

vanaf 31 mei op woensdag om 21u25

A Cut Above, gepresenteerd door Golden Globe-genomineerde presentator Adam Beach, stelt 12 van de beste houtsnijders ter wereld op de proef. Hun creativiteit, kracht en vaardigheden worden getest, terwijl ze simpele blokken hout omtoveren tot buitengewone kunstwerken. Elke aflevering gaan de houtsnijders in wekelijkse Quick en Master Carve-uitdagingen de strijd met elkaar aan. Het is een race tegen de klok, in de hoop om uitschakeling te voorkomen. Aan het eind van de slopende competitie wint de beste houtsnijder een geldprijs en wordt hij A Cut Above genoemd. De wereldberoemde Canadese kettingzaagmaker Ryan Cook en de gewaardeerde Britse beeldhouwer Katharine Dowson zitten in de jury.

Download Highlights

Een overzicht van de key programma’s van deze maand met synopsis beschrijving en uitzenddata.

Download nu

Wil je meer weten over History Channel? Contacteer …

Inne De Swaef

Inne De Swaef

Product Lead +32 476 76 04 43 Inne.De.Swaef@adsanddata.be