History Highlights voor Januari

History Channel geeft de kijkers in januari een inkijk in de decadentie van de superrijke en -machtigen uit onze geschiedenis in ‘Crazy Rich Ancients’. In ‘No Asylum: The Untold Chapter of Anne Frank’s Story’ ontdekken we tot nog toe onbekende details uit het leven van de familie Frank voor ze onderduiken. Januari is ook de start van Mystery Season met nieuwe afleveringen van ‘The Curse of Oak Island’ en ‘Stranger Things’.

Crazy Rich Ancients

Onze wereld is door de geschiedenis heen gevormd door mensen met geld en macht. Je herkent hun namen, je kent hun daden. Maar om de waanzinnig rijke heersers, magnaten en visionairs die het verleden domineerden echt te begrijpen, moeten we het geld achterna. Wie had het meeste? En hoe gaven ze het uit? In HISTORY’s Crazy Rich Ancients zien we in elke aflevering mysterieuze iconen uit het verleden die één obsessie deelden, van exotische dieren en feesten van miljarden dollars tot paleizen die bedragen met acht nullen waard zijn. In de afleveringen nemen we kijkers mee op een meeslepende rit door deze adembenemende decadentie om te ontdekken wie deze iconen waren – en om vast te stellen wie het meeste uitgaf.

Vanaf 24 januari op dinsdag om 20u00

No Asylum: The Untold Chapter of Anne Frank's Story

No Asylum: The Untold Chapter of Anne Frank’s Story

Onlangs ontdekte brieven van Otto Frank, de vader van Anne Frank, onthullen nieuwe informatie over de strijd van zijn familie om een visa te krijgen en zichzelf te redden uit de handen van de nazi’s. De wereld keerde de familie Frank en miljoenen anderen de rug toe. Leonard Berney, die Bergen-Belsen bevrijdde waar Anne en haar zus Margot omkwamen, vertelt het schrijnende verhaal. Als een voorloper op Anne’s iconische dagboek, deelt No Asylum: The Untold Chapter of Anne Frank’s Story onbekende details van het verhaal van de familie Frank voordat ze onderduiken, en is het een oproep tot actie voor tolerantie en respect.

Vanaf 26 januari op donderdag om 20u30

The Curse of Oak Island

The Curse of Oak Island

In dit 10e seizoen keren de broers Rick en Marty terug om het 227-jarige mysterie van Oak Island op te lossen. Nadat het team een jaar geleden in de Money Pit sporen van zowel zilver als goud vond, gaan ze samenwerken met een geo-wetenschapper om de exacte locatie van de mogelijke schat te bepalen. Ondertussen zorgt een nieuwe kernbooroperatie voor verdere doorbraken. Ze ontdekken door de mens gemaakte tunnels en kamers die mogelijk verband houden met de schat. Voor de eerste keer dalen de broers af en verkennen ze een oude schacht die mogelijk verbonden is met de originele Money Pit. In Engeland leggen ze een link tussen het mysterie van Oak Island en de Tempeliers die meer dan zeven eeuwen geleden echt een schat op het eiland heeft begraven.  Dit seizoen zou wel eens het meest historische, spannende en gedenkwaardige tot nu toe kunnen te worden. Onderdeel van Mystery Season

Vanaf 17 januari op dinsdag om 20u30

Strangest Things

Strangest Things

Onze wereld is vol met mysterieuze objecten omgeven door vragen en verwondering. Ze boeien ons soms al duizenden jaren. Met behulp van het laatste wetenschappelijke onderzoek, vrijgegeven bestanden, getuigenissen van experts en ultramoderne visuele effecten, komen in elke één uur durende aflevering de verhalen van drie meeslepende objecten aan bod. Wat is de connectie tussen het graf van Toetanchamon en een kernproef? Wat is het geheim van de Screaming Mummy?Werden bloedzuigers echt gebruikt om het weer te voorspellen? Strangest Things onthult de ware verhalen achter enkele van ‘s werelds meest bizarre en merkwaardige artefacten. Onderdeel van Mystery Season

Vanaf 9 januari op maandag om 20u30

Ancient Aliens

Ancient Aliens

Ancient Aliens onderzoekt de controversiële theorie dat buitenaardse wezens de aarde al miljoenen jaren bezoeken. Van het tijdperk van de dinosauriërs tot het oude Egypte, van vroege grottekeningen tot voortdurende waarnemingen in de VS, elke aflevering in deze populaire serie op HISTORY Channel behandelt de vragen, speculaties, provocerende controverses, verhalen uit de eerste hand en gefundeerde theorieën over deze eeuwenoude discussie. Bezochten intelligente wezens uit de ruimte de aarde duizenden jaren geleden al? Zie hoe presentator Giorgio Tsoukalos deze vraag probeert te beantwoorden.

Vanaf 2 januari op maandag om 22u20

HISTORY Channel Programma Highlights januari 2023

Download Highlights Januari 2023

Wil je meer weten over History Channel? Contacteer …

Inne De Swaef

Inne De Swaef

Product Lead +32 476 76 04 43 Inne.De.Swaef@adsanddata.be