History Highlights voor februari

In januari 1986 keek de wereld vol afschuw toe hoe het ruimteveer Challenger 73 seconden na zijn vlucht uit elkaar viel, waarbij alle zeven bemanningsleden aan boord omkwamen. Twee maanden geleden werd een segment van een halve meter gevonden in de wateren voor de kust van Florida tijdens het filmen voor de documentaire The Bermuda Triangle: Into Cursed Waters. Exclusief op The HISTORY Channel in februari.

Bermuda Triangle: Into Cursed Waters

De Bermudadriehoek is het meest beruchte stuk oceaan in de geschiedenis en roept angst en eindeloze fascinatie op. Deze wateren, die worden begrensd door Florida, Bermuda en Puerto Rico, hebben talloze schepen, vliegtuigen en hun bemanningen opgeslokt, waarvan sommige spoorloos zijn verdwenen. In 1945 verdwenen in dezelfde nacht vijf vliegtuigen van de Amerikaanse marine, net als het vliegtuig dat erop uit was gestuurd om ze te vinden. Er is nooit een wrak gevonden. Verslaggevers hebben verslagen opgegraven van andere vermiste vliegtuigen en schepen, en verhalen over vreemde verschijnselen die dateren ten tijde van de reizen van Columbus. In Bermuda Triangle: Into Cursed Waters onderzoekt een eliteteam de Bermudadriehoek met behulp van een geheim wapen: een kaart, waar tientallen jaren aan is gewerkt, waarop de locatie van niet-geïdentificeerde onderzeese wrakken en abnormaliteiten worden weergegeven.

Vanaf 20 februari op maandag om 21u25

Royal Autopsy

Royal Autopsy

Duizend jaar lang hebben Britse monarchen het land geregeerd, omringd door rijkdom en levend in luxe. Maar velen van hen kwamen voortijdig aan hun einde. Als eerste ter wereld voert deze serie ‘levensechte’ autopsies uit op de lichamen van de beroemdste heersers van het land. Met behulp van moderne forensische analyse, pathologie-experts, digitale autopsie, CSI-technieken en ooggetuigenverslagen die destijds zijn geschreven, onderzoekt Royal Autopsy hun dood opnieuw – hoe en waarom stierven ze – en opent het cold cases over de meest gevierde monarchen van Groot-Brittannië, waarbij de gruwelijke feiten worden gescheiden van fictie. Door hun doodsoorzaak krijgen we een nieuw inzicht in hun leven, terwijl doodsoorzaken als moord, ongelukken, ziekte en domme pech voorbijkomen.

Vanaf 7 februari op dinsdag om 21u25

The Curse of Oak Island

The Curse of Oak Island

In het gedenkwaardige 10e seizoen van The Curse of Oak Island keren de broers Rick en Marty Lagina samen met hun team terug om de meest strategische inspanning ooit te leveren om het 227-jarige mysterie van Oak Island op te lossen. Nadat het team een jaar geleden in de Money Pit sporen van zowel zilver als goud vond, gaan ze samenwerken met een geowetenschapper om de exacte locatie van de mogelijke schat te bepalen. Ondertussen zorgt een nieuwe kernbooroperatie voor meerdere doorbraken, waaronder de ontdekking van door de mens gemaakte tunnels en kamers die mogelijk verband houden met de schat.  Marty en Alex Lagina reizen naar Engeland, waar ze nieuwe linken zullen leggen tussen het mysterie van Oak Island en de Tempeliers. In alle opzichten is seizoen 10 klaar om het meest historische, spannende en gedenkwaardige tot nu toe te worden voor de ‘Fellowship of the Dig!’. Onderdeel van Mystery Season

meer afleveringen op dinsdag om 20u30

American Pickers

American Pickers

In kleine steden en langs de binnenwegen van Amerika wachten schatten om ontdekt te worden – waardevolle overblijfselen uit de geschiedenis die verborgen liggen in afvalhopen, weggestopt in schuren en opgestapeld in garages. Er zijn speciale experts voor nodig om deze verloren artefacten te vinden en roest in rijkdom te veranderen. American Pickers volgt een van Amerika’s meest bekwame ‘schatzoekers’: Mike Wolfe, eigenaar van Antique Archaeology, en zijn medewerkers, terwijl ze op zoek gaan naar objecten met historische en verzamelwaarde die door hun eigenaren allang zijn vergeten. Onderweg ontmoeten ze mensen wiens eigen verhalen een inkijkje geven in het Amerikaanse leven en de geschiedenis.

Vanaf 13 februari op weekdagen om 17u00

HISTORY Channel Programma Highlights februari 2023

Download Highlights februari 2023

Wil je meer weten over History Channel? Contacteer …

Inne De Swaef

Inne De Swaef

Product Lead +32 476 76 04 43 Inne.De.Swaef@adsanddata.be