History Highlights December

In december neemt History Channel ons mee over het kanaal om archeologische vindplaatsen te ontdekken. Misschien haalde Alec Steele hier wel zijn inspiratie voor de wapens die hij namaakt in Forged with Steele. Zijn er ooit aliens op aarde geweest die onze wereld beïnvloed hebben? In Ancient Aliens wordt deze controversiële theorie onderzocht. En met Colosseum krijgen we een unieke inkijk over leven en dood rond het Colosseum op basis van waargebeurde verhalen.
Britain's Secret Islands

Britain’s Secret Islands

In de vierdelige serie Britain’s Secret Islands verkennen we de grootste archeologische vindplaatsen en historische wonderen in Groot-Brittannië.  Van 5.000 jaar oude staande stenen cirkels tot de ruïnes van kastelen en traditionele woningen die Britten generaties lang bewoonden. We nemen deel aan een vuurfestival van de Vikings op de Shetland-eilanden, stappen in de voetsporen van Noorse indringers op de Farne-eilanden, recreëren de reizen van oude zeevaarders door de Hebrides en schrijven nieuwe geschiedenis door een drone te laten landen tijdens de 50e verjaardag van Operatie Top Hat, een zeer geheime operatie van het Ministerie van Defensie die in 1971 op Rockall plaatsvond.

Vanaf 20 december op dinsdag om 21u25

Forged with Steel

Forged with Steele

Forged With Steele volgt rijzende ster en YouTube-persoonlijkheid Alec Steele terwijl hij in zijn smederij in Norwich een adembenemende reeks historische wapens nabootst. Met zijn bijzondere vaardigheden, waar hij al een decennium aan werkt (Alec begon met smeden toen hij nog maar 11 jaar oud was), maakt hij wapens na die een beslissende rol speelden tijdens enkele van de meest iconische veldslagen uit de geschiedenis, van de Romeinse gladius en de Viking-strijdbijl tot het Bowie-mes en de M9-bajonet.

Vanaf 28 december op woensdag om 21u25

Ancient Aliens

Ancient Aliens

Ancient Aliens onderzoekt de controversiële theorie dat buitenaardse wezens de aarde al miljoenen jaren bezoeken. Van het tijdperk van de dinosauriërs tot het oude Egypte, van vroege grottekeningen tot voortdurende waarnemingen in de VS.  Elke aflevering in deze populaire serie behandelt de vragen, speculaties, provocerende controverses, verhalen uit de eerste hand en gefundeerde theorieën over deze eeuwenoude discussie. Bezochten intelligente wezens uit de ruimte de aarde duizenden jaren geleden al? Zie hoe presentator Giorgio Tsoukalos deze vraag probeert te beantwoorden.

Vanaf 2 januari op maandag om 22u20

Colosseum

Colosseum

Colosseum biedt een unieke kijk op een cruciale periode in de wereldgeschiedenis, waarbij de architecturale uitdagingen van het bouwen van de arena en de ervaringen van echte Romeinen in het stadion tot leven komen. Elke aflevering draait om een van de acht hoofdpersonages, gebaseerd waargebeurde verhalen. De serie beslaat enkele honderden jaren en ontvouwt zich chronologisch, van het verbazingwekkende ontwerp van de arena tot het uiteindelijke verval. Colosseum bevat interviews met vooraanstaande historici en gebruikt opvallende reconstructies en speciale effecten om het persoonlijke verhaal van elk personage te vertellen.

Gaat verder op maandag om 22u20

HISTORY Channel Programma Highlights december 2022

Download Highlights December 2022

Wil je meer weten over History Channel? Contacteer …

Inne De Swaef

Inne De Swaef

Product Lead +32 476 76 04 43 Inne.De.Swaef@adsanddata.be