History Channel Highlights voor maart

Een overzicht van de programmatie op History Channel in maart.

In maart zet je best tijdig je klokken op het juiste uur, want The HISTORY Channel brengt een gloednieuwe reeks programma’s om fris te lente in te gaan. Alice Roberts is de presentatrice van de gloednieuwe serie, Curse Of The Ancients.  Tony Harris pakt weer zijn rol op als charismatische presentator van The Proof Is Out There in het tweede seizoen. En tenslotte Sovjet Storm: WWII In The East biedt een ontnuchterende blik op de verliezen aan het Russische front van het Europese oorlogstoneel.

 

Curse of the Ancients

Curse of the Ancients

Met de bloedigste veldslagen, de grootste rampen en de slechtste schurken, neemt Curse of the Ancients kijkers mee door de meest schokkende momenten uit de geschiedenis en brengt ze tot leven met Computer-gegenereerde afbeeldingen (CGI). Van de ineenstorting van de bronstijd tot de Pest, elke aflevering duikt in enkele van de meest schokkende catastrofes in de geschiedenis.
We zien de massale vernietiging van grote natuurrampen zoals de overstroming van St. Lucia, waarbij 80.000 doden vielen, en de verwoestende Grote Hongersnood van 1315. De verhalen gaan ook over menselijke wreedheden, van de massaslachting van Karel de Grote in het Bloedbad van Verden tot de Mongoolse invasie van Polen. De afleveringen vertellen ook veel weetjes uit oude tijdperken – zoals het verhaal van de Viking-prinses die piraat werd, de paus wiens lijk werd berecht, en de transgender Romeinse keizer die verkleed als sekswerker door de straten slenterde.

In vijf bijzondere afleveringen, en met geavanceerde wetenschap van ‘s werelds beste experts, onthullen we de verborgen geheimen over de geschiedenis die we dachten te kennen. Vanaf 29 maart op dinsdag om 20u25.

Tho Proof is Out There

The Proof is Out There onderzoekt ‘s werelds meest mysterieuze video’s, foto’s en audio-opnames en gebruikt de beste technologieën en vraagt de beste experts om een geloofwaardig oordeel te vellen. Elke aflevering analyseert en doet uitspraken over verschillende schijnbaar onmogelijke dingen die ‘op film zijn vastgelegd’, waaronder gigantische beesten, UFO’s, apocalyptische geluiden, harige mensen, vermeende mutanten uit de diepte, samenzweringen en veel andere gevallen.
Presentator en ervaren journalist Tony Harris neemt niets als vanzelfsprekend aan in een zoektocht naar antwoorden, het opsporen van ooggetuigen, het onderwerpen van elke foto of film aan een reeks tests, het uitroepen van hoaxen en het vinden van het meest geloofwaardige bewijs in een poging om onze wereld beter te begrijpen. Vanaf 21 maart op maandag om 20:30 uur

Soviet Storm: WWII in the East

Soviet Storm: WWII in the East

De veelgeprezen documentaireserie Soviet Storm: WWII In The East vertelt het verhaal van het oostfront tijdens de Tweede Wereldoorlog. Geproduceerd voor de Russische televisie, geeft het een ongekend Russisch perspectief op de meest beslissende en bloedige strijd tijdens de oorlog.  Dit was een conflict van duizelingwekkende schaal en wreedheid. Vier van de vijf Duitse soldaten die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, stierven aan het oostfront. Het Rode Leger verloor tien keer zoveel soldaten als de westerse geallieerden samen. Het totaal aantal doden aan alle kanten bedroeg meer dan 30 miljoen, voornamelijk burgers. De oorlog werd door beide partijen gezien als een strijd om het bestaan. In dat licht waren Hitler en Stalin bereid verliezen op elke schaal te accepteren om de uiteindelijke overwinning te vieren.  Vanaf 3 maart op donderdag om 20:30 uur

HISTORY Channel Programma Highlights Maart 2022

Download Highlights Maart 2022