History Channel Highlights voor juni

Ook in juni brengt The HISTORY Channel een aantal interessante en meeslepende programma's uit. Ontdek de schatten die de Harrissons binnenkrijgen in hun pandjeshuis in Pawn Stars, leer meer over het speelgoed dat de drijvende kracht was achter vele culturele en economische verschuivingen in The Toys That Built The World en ontdek hoe de eerste 48 uur na een moordzaak cruciaal zijn in The First 48.

Pawn Stars

Pawn Stars keert terug met gloednieuwe afleveringen. Het programma geeft kijkers een blik achter de schermen van een pandjeshuis in Las Vegas dat door een familie Harrisons wordt gerund. De objecten die binnenkomen variëren van obscuur tot items van historische waarde. Het is aan de Harrisons om te bepalen wat echt en wat nep is. Ze onthullen de vaak verassende antwoorden op de vragen die door iedereen worden gesteld: “Wat is het verhaal hierachter?” en “Wat is het waard?

The Toys That Built The World

Tegen de achtergrond van grote gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis zoals de burgeroorlog en de grote depressie deelt The Toys That Built The World een ander verhaal; een die nieuwe producten en nostalgisch speelgoed op de voorgrond plaatst als drijvende krachten achter onnoemelijke culturele en economische verschuivingen. De vierdelige docuserie toont visionairs zoals de Parker Brothers, Milton Bradley en Ruth Handler, die een klein speelgoedbedrijf transformeerden in het miljardenimperium dat nu bekend staat als Mattel.

Bovendien onthult de docusierie concurrerende rivaliteiten tussen iconische merken die de structuur van een natie voor altijd hebben veranderd. Door dramatische reconstructies en archiefbeelden te combineren met interviews van experts, biografen en anderen, brengt het programma de verassende verhalen tot leven van de mannen en vrouwen die een aantal van Amerika’s meest geliefde en duurzame speelgoed hebben gemaakt.

Ancient Impossible

Ancient Impossible gaat verder waar het langlopende Ancient Discoveries op History ophield. De nieuwe verhalen in Ancient Impossible onthullen hoeveel van de technologische mogelijkheden van vandaag de dag eigenlijk eeuwen geleden zijn ontwikkeld. We reizen door de geschiedenis om ons een radicaal ander beeld van het verleden te onthullen, met innovaties die hun tijd zo ver vooruit waren dat ze nog steeds in gebruik zijn. Nieuwe wetenschap onthult een verloren wereld die meer op onze lijkt dan we ooit hadden vermoed, en onthult hoe moderne technologie zijn blauwdruk heeft in de geschiedenis.

History’s Greatest Mysteries

History’s Greatest Mysteries keert in mei terug met een spannend derde seizoen. Deze reeks documentaires onderzoekt de belangrijkste theorieën over ‘swerelds raadselachtigste onopgeloste mysteries. Elke aflevering, gepresenteerd en verteld door Academy Award®-genomineerde en Emmy Award®-winnaar Laurence Fishburne, lost deze mysteries op met de hulp van de beste historici, auteurs, wetenschappers en onderzoekers. Van onopgeloste misdaden tot verloren en begraven schatten, en de dood en verdwijning van beroemde figuren, History’s Greatest Mysteries onderzoekt de mogelijke verklaringen voor enkele van ‘s werelds meest verwarrende gebeurtenissen.

Once Upon a True Crime

Once Upon a True Crime volgt enkele van de meest geliefde misdaadschrijvers van Groot-Brittannië terwijl ze als detective de blijvende mysteries onderzoeken van de echte moordzaken die een inspiratiebron waren voor enkele van hun beroemdste personages en romans. Voor Denise mina is het de verblijfplaats in Glasgow van de Schotse seriemoordenaar Peter manuel. Voor Peter james is het de tragedie van de zogenaamde ‘Babes In The Wood’-moorden in Brighton in 1986. Voor mark Billingham zijn het de laatste, blijvende mysteries van ian Brady en myra Hindley, die de inspiratiebron waren voor zijn bestseller Their Little Secret. En voor Douglas skelton is het de beruchte bendeoorlog uit de jaren 80, bekend als de Ice Cream Wars, die Glasgow’s East End terroriseerde.

The First 48

The First 48 is een ruige, snelle race tegen de klok waarin rechercheurs en hun teams razendsnel werken om lopende zaken op te lossen. Voor rechercheurs van moordzaken zijn de eerste 48 uur allesbepalend. Na 48 uur wordt de kans op het oplossen van een zaak gehalveerd. Elk uur dat verstrijkt, betekent meer tijd voor verdachten om te vluchten en voor het verlies van cruciaal bewijsmateriaal.

After The First 48

Voor degenen die het zwaarst getroffen zijn door een moord, is The First 48 nog maar het begin. After The First 48 is een nieuwe serie die verder gaat waar de hitserie The First 48 ophoudt en die het hele verhaal vertelt van enkele van de meest aangrijpende gevallen van die serie. Met diepte-interviews met de hoofdrolspelers, waaronder rechercheurs, openbare aanklagers, advocaten, families van slachtoffers en soms zelfs de daders zelf, brengt After The First 48 het volledige verhaal van deze onderzoeken, van misdaad tot de arrestatie, het proces en wat daarna komt. Door middel van deze exclusieve interviews, en in sommige gevallen beelden van het proces, neemt History de kijker mee op een dramatische en emotionele reis en ervaren we de blijvende impact die een moord op alle betrokkenen heeft.

Green Eyed Killers

Green Eyed Killers is terug met een tweede seizoen en vertelt de verhalen van het leven van gewone mensen dat tot een verdrietig einde komt, allemaal omdat jaloezie intrede doet in hun leven. Jaloezie is misschien wel de meest destructieve emotie in het menselijk brein. Het is wereldwijd de belangrijkste oorzaak van moord binnen het huwelijk. Terwijl wetten en normen en waarden krachtige afschrikmiddelen zijn voor moorddadige impulsen, is het niet te voorspellen wat er kan gebeuren als jaloezie het overneemt. De serie beschrijft de dramatische waargebeurde gebeurtenissen en tegenslagen die de slachtoffers ondergingen. Met een jaloerse partner, kan op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn of een onschuldige relatie met een ander tot gewelddadige handelingen leiden – met al gruwelijke gevolgen van dien.

HISTORY Channel Programma Highlights juni 2022

Download highlights juni 2022