Highlights bij Discovery, BBC First, History en MTV

Wil je op de hoogte blijven van de meest opwindende inhoud en shows die in maart en april te zien zijn op HISTORY, Njam!, MTV, Comedy Central en BBC First? We hebben alles samengebracht in een handig overzicht, zodat je geen enkel hoogtepunt hoeft te missen.
Gold Rush

Discovery

Wie denkt dat het meeste goud wel uit de grond is gehaald, vergist zich. Er ligt naar schatting nog voor zeker 3 biljoen dollar aan blinkend edelmetaal verborgen in de aardkorst van alleen al Amerika. Goudzoeker Dave Turin laat dat zien in de nieuwe serie Gold Rush: America’s Backyard Gold.  Van het goudzoeken gaan we naar het leven in de vrije natuur. Wat heel idyllisch klinkt, maar met een hoop ongemakken komt. Dat ondervond ook de familie Kimbrell die al hun huizen verkocht voor een stuk land in het noorden van Texas. In het nieuwe seizoen van Homestead Rescue helpen Marty, Matt en Misty weer een aantal homesteaders die vastlopen in hun avontuur. Van Amerika naar the UK want het spookt in Ierland! Het afgelopen jaar kwamen er meer meldingen binnen van paranormale activiteiten dan ooit tevoren. Voor tv-persoonlijkheid Vogue Williams reden om op onderzoek uit te gaan in de nieuwe serie Spooked Ireland.  In Groot-Brittannië rijden er dagelijks honderdduizenden auto’s rond zonder geldige verzekering of waarvan de staat niet optimaal is. In Car Pound Cops volgen we het werk van de politie die ervoor zorgt dat de wegen veilig zijn voor de overige weggebruikers. Als laatste gaan we naar de zee. Koraalriffen vormen de ruggengraat van ons maritieme ecosysteem en zijn onmisbaar voor het voortbestaan van talloze diersoorten. In de prachtige documentaire Beneath the Surface: Fight for Corals laat de Saoedische freediver Salma Shaker ons de schoonheid van het koraal zien.

American Pickers

History

In maart en april komen er enkele nieuwe en exclusieve programma’s aan bij History. Zo is er onder andere American pickers waar de pickers het land doorkruisen. Ze verdienen de kost door vergeten relikwieën in hun oude glorie te herstellen en waarbij ze het afval van de een in de schat van de ander veranderen (elke werkdag om 17u). Met The Unbelievable with Dan Aykroyd, onthullen ze elke aflevering een rariteitenkabinet met de gekste maar waargebeurde verhalen uit de geschiedenis. (elke dinsdagavond om 21:25). Al Murray komt terug met Al Murray: why does everyone hate the British empire, hierin onderzoekt hij het Britse Rijk (elke donderdagavond om 21:35). Het nieuwe seizoen van Forged in Fire waar de beste wapenmakers het tegen elkaar opnemen, komt ook terug. Van Viking strijdbijlen tot Samurai zwaarden en Indiase klauwdolken, ze maken het allemaal. Vanaf midden april gaan we naar de meest kwetsbare plaats op aarde: de woestijn. Secrets in the Sand elke maandagavond vanaf 15 april. In Ancient Aliens presenteert gastheer Giorgio Tsoukalos de controversiële theorie dat buitenaardse wezens de aarde al miljoenen jaren bezoeken.

Silent Witness

BBC First

Bij BBC First zijn er drie series die hun intrede doen, spanning en actie gegarandeerd.  Zo komt het er een nieuw seizoen van Silent Witness. Onder leiding van patholoog Dr. Nikki Alexander en forensisch wetenschapper Jack Hodgson is geen zaak ooit hetzelfde voor de onderzoekers. Een seriemoordenaar duikt opnieuw op, de dood loert op een campus, een gemummificeerde vrouw schokt een gemeenschap, lichamen worden begraven gevonden en deep fakes vertroebelen de waarheid (vanaf vrijdag 8 maart). Elke avond vliegen we naar Toronto van 1895, waar Detective William Murdoch zijn zaken oplost op een ongebruikelijke manier. Het gebruik van nieuwe onderzoeksmethoden zoals vingerafdrukken, sporenonderzoek en de leugendetector zijn te zien in de Murdoch Mysteries Series (elke werkdag om 20u). The Castways neemt je mee op zoektocht waar een zusje de mysterieuze vliegtuigcrash van haar zus onderzoekt. Geen wrakstukken gevonden maar na enkele maanden wordt wel een creditcard gebruikt op Fiji? Spanning, actie en suspens alom.

Ex on the Beach

MTV

Bij MTV staat maart en april in het teken van liefde, zon, zee en strand. Zo gaat Caught in the Act seizoen 2 in première. Samen met Tami Roman gaan geliefden op onderzoek om te zien hoe betrouwbaar hun partner is. Voor de twaalfde keer komt er een seizoen van Ink Masters. Een groep van negen mannen en negen vrouwen begint een epische strijd door in een team samen te werken aan een tattoo, waarbij ze laten zien dat ze de nieuwe Ink Master kunnen worden (woensdag om 18:25). Als special is er een Catfish Top 100, een terugblik op de beste en meest vermakelijke afleveringen (elke werkdag in de maand maart). De all-stars van Ex on The Beach komen weer terug. Ze worden weer samen in de villa geplaatst en blijven niet gespaard door de tablet of terror. Dat zal wederom voor vonken geven (zondagavond om 22u). Daarnaast is er ook het derde seizoen van Celebrity Ex on The Beach, daarin mogen Britse celebrities enkele weken in de beroemde villa wonen, drama verzekerd. Teen Mom Family Reunion krijgt een derde seizoen, de koppels gaan naar Colombia en proberen hun relatie te verbeteren. En als laatste krijgen we opnieuw zonnige bestemmingen te zien. De originele cast van Jersey Shore komt terug en gaan samen op vakantie in Jersey Shore Family Vacation.

Jouw merk in de kijker zetten op één van onze themazenders?

Inne De Swaef

Inne De Swaef

BUSINESS DEVELOPMENT & YIELD TV DIRECTOR +32 476 76 04 43 Inne.De.Swaef@adsanddata.be