Gazet van Antwerpen gaat in zee met ATV: Antwerpse nieuwsmedia bundelen online de krachten

Vanuit alle hoeken van de stad konden Antwerpenaren zondagavond een mysterieuze lichtbrug over de Schelde zien. Op een echte brug is het nog even wachten, maar met deze stunt kondigen de redacties van Gazet van Antwerpen en ATV aan alvast een nieuwsbrug te slaan tussen linker- en rechteroever.

Het lichtspektakel was tot ver in de binnenstad en zelfs tot in de verschillende districten waar te nemen. Met dit fenomeen wordt onthult dat dé twee nieuwsmedia van ’t Stad, Gazet van Antwerpen en ATV vanaf nu samen werken.

Beide Antwerpse nieuwsmedia maken vanaf nu één nieuwssite en -app voor en over Antwerpen. De redacties blijven onafhankelijk werken, maar bundelen hun regionale journalistiek op één plaats online. Gazet van Antwerpen doet dat vanop Linkeroever en ATV vanop de rechteroever. Maar online slaan we een nieuwsbrug over de Schelde.

Om die samenwerking vlot te laten verlopen, krijgen de stadsreporters van Gazet van Antwerpen bovendien een kleine uitvalsbasis op rechteroever, in het gebouw van ATV.

In de nieuwsstudio van ATV huldigen burgemeester Bart De Wever en minister van Media Benjamin Dalle maandagmiddag om 14.30u de ATV/GVA-site en -app officieel in.

Het is voor een nieuwsapp vandaag belangrijk om niet alleen in tekst en foto, maar ook in video en geluid te vertellen wat er gebeurt en leeft in ’t Stad en de wereld. Samen met de collega’s van ATV kunnen we live het nieuws tonen en achtergrondinformatie versterken met nieuwsbeelden. Zo zijn we de nummer 1-bestemming voor al wie wil weten wat er leeft in Antwerpen.

GVA-hoofdredacteur Frederik De Swaef

We hebben bij ATV veel ambitie en vooral veel goesting om samen met onze collega’s van Gazet van Antwerpen het sterkste onlineplatform van de Antwerpse regio uit te bouwen. Ik heb de voorbije weken gemerkt dat het enthousiasme bij beide nieuwsmerken erg groot is. Onze journalisten gaan livebeelden doorsturen naar gva.be en binnenkort ontvangen onze nieuwsankers ’s ochtends al gasten om de actualiteit te bespreken. GVA en ATV zorgen zo voor een constante aanvoer van nieuws uit de Antwerpse regio.

ATV-hoofdredacteur Hans Hellemans