Play4 en GoPlay zetten 2023 succesvol in

Must-see programma’s voor een miljoenenpubliek en nog meer nieuwe prikkelende programma’s. Met die belofte werd het nieuwe Play-jaar en het nieuwe entertainmenthuis Play Zuid geopend. En belofte maakt schuld. 2023 kende een bruisende start voor Play4 en GoPlay, met miljoenentitels als De Verhulstjes, James De Musical, Over De Oceaan en De Rechtbank die op verschillende momenten én platformen een breed en divers publiek bereiken.

Eén van die grote primetime titels van het moment is De Verhulstjes. Met onder andere de outing van Gert als fervent Speedo-drager tikt de familiereeks aan tot boven het miljoen: 1.006.000 kijkers en 34.1% marktaandeel. Ook James De Musical bevestigt met zijn tweede seizoen en weet opnieuw 875.000 kijkers warm te maken voor emotionele en spectaculaire muzikale odes aan bekend Vlaanderen, goed voor 31.5% marktaandeel. En dat met als uitschieter een uitstap naar de Lotto Arena voor een avondvullend livespektakel op 3 en 4 februari. Over De Oceaan heeft dan weer, net als Nonkels na een succesvolle eerste preview op Streamz, de wind helemaal in de zeilen op Play4 en vaart rustig verder richting het miljoen: met gemiddeld 923.000 kijkers en 32.1% marktaandeel staat de humaninterestreeks mee aan de top van het kijkcijferklassement. De Rechtbank is en blijf één van de absolute sterkhouders van het schema en volgt in zijn twaalfde (!) seizoen voor het eerst de zittingen van de Nationale Kamer voor Discriminatie en Racisme van de Koninklijke Belgische Voetbalbond en kijkt de reeks mee achter de schermen bij het Vlaams Sporttribunaal waar meldingen van zedenfeiten in sportclubs behandeld worden. Met succes, zo blijkt: 820.000 kijkers en 23.5% marktaandeel.

Play is daarnaast dagelijks aanwezig met Play Café, De Tafel van Vier en Big Brother. Play Café is net opgestart en warmt de avond op en maakt elke dag nieuws. Daarna schuift Gert Verhulst aan De Tafel van Vier, die de vinger aan de actuapols houdt voor gemiddeld 232.000 kijkers (6.3%). En 340.000 kijkers volgen onbekende Nederlanders en Vlamingen die opgesloten zitten in het befaamde Big Brother-huis. Jan Jaap van der Wal sluit de zondagavond op gepaste wijze af op zijn eigenzinnige manier in Jan Jaap op Zondag en dat deed hij bij de start al voor meer dan 400.000 kijkers. Ondertussen blijft hij elke zondagavond de week fileren én vieren. Ook sport ontbreekt niet in januari. Zo blijft Sports Late Night 202.000 voetbalfans bedienen op zaterdag en zondag. En binnenkort is er ook opnieuw Europa (Conference) league. Verder is het nu de komende weken nog uitkijken naar Liefdestips aan Mezelf op GoPlay en Assisen en Tulpen uit Antwerpen op Play4.

Bron: CIM TV – Noord – aantal kijkers live+uitgesteld+webrating+rerun – marktaandeel VVA 18-54 1ste kijkmoment – data beschikbaar 30/01/’23

Jouw merk op één van onze Play-zenders?

Dat kan! Contacteer één van onze account managers.