Celebrity MasterChef, nieuwe Nonkels en ijzig confronterende De Expeditie – Groenland kruiden Play-najaarsrecept met extra impact, ‘on demand’ blijft nieuwe normaal

Ook dit najaar staat bij Play de Vlaamse keuzekijker centraal: op alle platformen kiezen kijkers bewust voor bekende succesprogramma’s én voor nieuwe titels, waardoor het commercieel Play-aanbod zowel lineair als online dit voorjaar toegenomen is. De komenden weken en maanden zendt Play nieuwe impactvolle seizoenen van miljoenenprogramma’s uit zoals De Verhulstjes, De Slimste Mens ter Wereld, Klopjacht, Extreme Makeover Vlaanderen, The Sky Is The Limit, James De Musical en het gloednieuw ijzige en confronterende avonturenprogramma De Expeditie - Groenland.

Afgelopen voorjaar legden we de kwetsbare Vlaamse ziel bloot in veelbesproken nieuwe programma’s zoals Boris, die gigantisch veel mensen heeft beroerd met een ongeziene respons. Net zoals bij Shaloom Allemaal, waar we voor het eerst achter de muren van de Joodse gemeenschap konden kijken. Als er de afgelopen maanden geschreven werd dat er ‘iets veranderd is in de straten van Antwerpen’, dan hebben we het wel degelijk over erg impactvolle programma’s.

Annick Bongers, Programmadirecteur Play Media

Dit najaar onthult Niveau 4 Brussel-Zuid de rauwe maatschappelijke realiteit in de hoofdstad. Terwijl Vlaamse tieners nergens zo’n herkenbare verhalen vinden op binnen- of buitenlandse platformen als bij het succesvolle wtFOCK, maakt GoPlay reeds sinds 2018 steeds meer nieuwe afleveringen: dit voorjaar stond de zoektocht van Ada centraal, dit najaar volgen we Anaïs. Generatie na generatie groeit op met wtFOCK.

Vlaanderen heeft met Nonkels voor het eerst opnieuw een échte grote nieuwe topcomedy, waarvan er nieuwe afleveringen op komst zijn. Daarnaast voegt Annick Bongers dit najaar sterke ingrediënten toe aan het beproefde Play-recept, zoals MasterChef met Vlaamse celebrities. “De creatieven kneden en versterken bij Play de succesvolle keuzes die we de afgelopen maanden en jaren gemaakt hebben.” Play Media is intussen de enige Vlaamse zendergroep die élke dag jong tot oud met open deuren ontvangt aan het nieuwste en mooiste park van Antwerpen, het ‘Vlaamse Central Park’, voor dagelijkse live uitzendingen in Play Zuid met De Tafel van Gert, avant-premières en in het voorjaar komt ook Café De Mol terug.

Vooraleer De Mol in het voorjaar opnieuw jong en oud beroert, gaat Play deze winter sidderen en beven bij De Expeditie – Groenland. Net zoals in Over de Oceaan selecteerden we een mooie mix van bekende mensen, die Vlaanderen op een heel andere manier leert kennen omdat zij volledig uit hun comfortzone stappen. En het is geen afvalrace. Tine Embrechts, Joris Hessels, Viktor Verhulst, Sven Mary, Lynn Van Royen, Jinnih Beels, Average Rob en Pommelien Thijs moeten er samen doorheen. En dat zorgt voor hartverwarmende solidariteit in barkoude omstandigheden.

Annick Bongers, Programmadirecteur Play Media

Kom hier alles te weten over de najaarsprogrammatie van Play.

Jouw merken linken aan onze Play-content? Neem contact op met jouw vertrouwde contactpersoon.