BBC First Highlights voor mei

In mei brengt BBC First weer spannende series: de gloednieuwe aangrijpende serie Blue Lights, die vijf sterren kreeg van The Guardian, komt erbij in het BBC First Finds slot. Daarnaast is er een nieuwe detectiveserie Harry Wild, met Jane Seymour, en komt Miss Scarlet and The Duke terug voor een derde seizoen!

Blue Lights 

In Blue Lights krijgen we een aangrijpende en grappige blik op het leven als beginnend politieagent in Belfast, een gevaarlijke en politiek beladen stad. Grace en haar collega’s Annie en Tommy zijn nieuwe politieagenten in hun proefperiode. De kans is groot dat één van hen het niet zal redden. De druk is waanzinnig en moeilijk te doorstaan. Blue Lights is een aangrijpend drama doorspekt met zwarte humor over gewone helden die een rots vormen in een maatschappij die elk moment uit de hand kan lopen.

vanaf zondag 14 mei om 21u00 – BBC First Finds

Harry Wild

Harry Wild

Wanneer Harriet “Harry” Wild, een pas gepensioneerde literatuurprofessor, het slachtoffer wordt van een overval, gaat ze logeren bij haar zoon Charlie, een defective bij de Gardai. Ze realiseert zich dat Charlie’s laatste moordonderzoek opvallende overeenkomsten vertoont met een obscuur Elizabethaans toneelstuk en biedt haar hulp aan. Wanneer dat aanbod ruw wordt afgewezen, besluit Harry dat ze de moordenaar zelf zal vinden om haar gelijk te bewijzen.  Wanneer haar pad dat van haar overvaller, Fergus Reid, kruist, neemt Harry hem in dienst als haar sidekick in plaats van hem aan te geven.  Samen vangen ze een moordenaar en redden ze het leven van een vrouw. Daarna vinden Harry en Fergus al snel nieuwe mysteries om op te lossen, van beginnende seriemoordenaars met Dostojevsky-fixaties tot ontvoerders, oplichters en psychopaten.

vanaf vrijdag 19 mei om 21u00

Miss Scarlet and the Duke

Miss Scarlet and the Duke (S3)

Terwijl Eliza Scarlet worstelt om haar detectivebureau op te bouwen raakt ze verwikkeld in nieuwe en verrassende mysteries, van een verdwijnende tovenaar tot politiecorruptie.  De groeiende concurrentie van een concurrerend bureau zorgt voor nieuwe problemen, en ondertussen jongleert ze nog steeds met haar relatie met inspecteur William Wellington, de hertog. Elliza heeft echter een nieuwe uitdaging op dat front: een mooie vrouw uit haar jeugd heeft de aandacht van de hertog getrokken.

vanaf dinsdag 23 mei om 21u00

Wil je meer weten over BBC First? Contacteer …

Inne De Swaef

Inne De Swaef

Product Lead +32 476 76 04 43 Inne.De.Swaef@adsanddata.be