BBC First Highlights voor juni

In juni pakt BBC First uit met enkele spannende miniseries zoals Six Four, een vierdelige thriller geïnspireerd op het succesvolle Japanse boek met dezelfde naam: Granite Harbour. Het is een driedelige dramaserie rond korporaal Davis Lindo die in Aberdeen begint als nieuwe rekruut bij Police Schotland. Miss Fisher and the Crypt of Tears is dan weer een tweedelige special waarin Miss Fisher naar Jeruzalem trekt om een jong meisje uit haar gevangenschap te bevrijden.
Sanditon

Sandition (S3)

vanaf zaterdag 24 juni om 21u00

Enkele nieuwkomers zoals Lady Montrose en de typische Austen-moeder zetten de rustige kustplaats op stelten. Moeder Austen is naar Sanditon gekomen met als doel een geschikte partner te vinden voor haar kinderen Lydia en Henri. Lydia is een onafhankelijke, jonge vrouw die het enthousiasme van haar moeder in de zoekocht naar een partner niet echt deelt. Lord Henry Montrose is charismatisch en zelfverzekerd, maar hij heeft een geheim. Investeerder Rowleigh Pryce en Tom Parker zien hun plannen voor de uitbreiding van de badplaats gecompliceerd als ze Lady Denham ontmoeten. Een andere nieuwkomer in Sanditon is Alexanders broer, Samuel, een advocaat en charmant vrijgezel.

 

Six Four

Six Four – BBC First Finds

vanaf zondag 25 juni om 21u00

Deze vierdelige thriller, geïnspireerd op het succesvolle Japanse boek met dezelfde naam, speelt zich voornamelijk af in Glasgow en is een meeslepend verhaal over corruptie, verraad en een compromisloze zoektocht naar de waarheid.  Wanneer hun tienerdochter wordt vermist, gebruiken Chris O’Neill politiedetective in Glasgow) en zijn vrouw Michelle (een voormalige undercoveragente) hun vaardigheden om haar te proberen opsporen.  Michelle gaat naar Londen op een zoektocht die haar gevaarlijk dicht bij de criminele onderwereld brengt waaraan ze eerder ontsnapte. Ondertussen krijgt Chris een tip over een beruchte, onopgeloste ontvoering van een ander tienermeisje.

 

Miss Fisher and the Crypt of Tears

zondag 4 juni om 20u00 – BBC First Finds

Nadat ze een jong meisje uit haar onterechte gevangenschap in Jeruzalem heeft bevrijd, begint Phryne Fisher een mysterie te ontrafelen over kostbare smaragden, eeuwenoude vloeken en de waarheid achter de verdachte verdwijning van Shirins vergeten stam.

We zenden Miss Fisher and the Crypt of Tears uit als een tweedelige special, in plaats van als één lange aflevering.

 

Granite Harbour

Granite Harbour

maandag 19 juni om 21u00

De nieuwe driedelige dramaserie Granite Harbour speelt zich af in Aberdeen, met in de hoofdrollen Romario Simpson en Hannah Donaldson. Granite Harbour draait om het verhaal van korporaal Davis Lindo die in Aberdeen aankomt als nieuwe rekruut bij Police Scotland.  Na zijn laatste tour bij de Royal Military Police te hebben volbracht, droomt Lindo ervan detective te worden bij New Scotland Yard. Hij wordt echter opgeleid tot rechercheur in het noordoosten van Schotland, waar hij zich snel moet aanpassen aan zijn nieuwe leven in de stad, een wereld die ver verwijderd is van alles wat hij ooit gekend heeft.

 

Wil je meer weten over BBC First? Contacteer …

Inne De Swaef

Inne De Swaef

BUSINESS DEVELOPMENT & YIELD TV DIRECTOR +32 476 76 04 43 Inne.De.Swaef@adsanddata.be