BBC First Highlights voor januari

BBC First start het nieuwe jaar met tal van topseries zoals The Larkins, Miss Fisher’s Murder Mysteries, Happy Valley, Vienna Blood, Grantchester, McDonald & Dobbs en speciale afleveringen van Midsomer Murder met heel wat celebrities. Het ideale moment om jouw merk te laten schitteren tussen de sterren.

The Larkins (S2)

Een bewerking van de klassieke roman The Darling Buds of May van H.E. Bates die de vrolijke, kleurrijke avonturen volgt van de familie Larkin op het idyllische platteland van Kent.  In het nieuwe seizoen kunnen we weer genieten van het chaotische kattenkwaad van de familie Larkin op het prachtige platteland van Kent, met een nieuwe romance voor Primrose Larkin (Lydia Page), de nodige roddels na het huwelijk van Mariette (Joelle Rae) en Charley (Tok Stephen) en enkele nieuwkomers die overhoop liggen met Ma en Pop.

vanaf zondag 1 januari om 18u45

Lees meer over deze serie

Miss Fisher’s Murder Mysteries (S2)

Phryne Fisher is een glamoureuze, op en top moderne vrouw van de jaren twintig. Ze paradeert door de achterafstraatjes en jazzclubs van Melbourne, vechtend tegen onrechtvaardigheid met haar pistool met parelmoeren handvat en haar vlijmscherpe humor.
Phryne heeft de aanbidders voor het uitkiezen en ze geniet dan ook met volle teugen van haar gelukkige leven. Maar achter het masker van elegantie en charme gaan oude littekens schuil, die Phryne ertoe aanzetten gerechtigheid te halen voor degenen die dit zelf niet kunnen en de waarheid te achterhalen van haar eigen duistere verleden.
Gebaseerd op de detectiveromans van de Australische auteur Kerry Greenwood.

vanaf zondag 8 januari om 19u45

Lees meer over deze serie

Happy Valley (S3)

Wanneer Sergeant Catherine Cawood het slachtoffer van een bendemoord vindt, zet dit een reeks gebeurtenissen in gang die haar toevallig rechtstreeks naar moordenaar en verkrachter Tommy Lee Royce leiden. Ondertussen is Catherines kleinzoon Ryan alweer zestien jaar en heeft hij zijn eigen ideeën over wat voor relatie hij wil met Tommy, de man die Catherine weigert te erkennen als zijn vader.

vanaf dinsdag 10 januari om 21u00

Lees meer over deze serie
Vienna Blood

Vienna Blood (S3)

Het Wenen van 1900, een broeinest van filosofie, wetenschap en kunst, waar culturen en ideeën botsen in de grote cafés en operagebouwen van de stad.  De briljante jonge Engelse arts Max Liebermann en de vasthoudende inspecteur Oskar Rheinhardt onderzoeken samen een reeks ongewone en verontrustende moorden. Max’ buitengewone vaardigheden van psychologische waarneming en Oskars vastberadenheid leiden hen naar het oplossen van enkele van de meest mysterieuze en dodelijke zaken in Wenen.Vienna Blood is geschreven door scenarist Steve Thompson (Deep State, Leonardo, Sherlock) en gebaseerd op de bestsellers van Frank Tallis. De regie is in handen van Robert Dornhelm (Anne Frank: The Whole Story) en Umut Dag (Cracks in Concrete).  De serie is gefilmd in het Engels en op locatie in Wenen en Boedapest. Matthew Beard (The Imitation Game, Dracula) speelt de rol van Max Liebermann en Juergen Maurer (Vorstadtweiber, Tatort) speelt de rol van inspecteur Oskar Rheinhardt.

vanaf maandag 16 januari om 21u00

Grantchester

Grantchester (S6)

Het is 1958 en er broeit onrust in het Cambridgeshire-dorp Grantchester. Eerwaarde Will Davenport geniet van zijn rol als een onstuimige dominee. Maar de rol waarvan hij houdt, brengt hem in conflict met zijn eigen idealen wanneer zijn goedhartige kapelaan Leonard Finch in een schandaal verwikkeld raakt.  Wills beste vriend, Detective Inspector Geordie Keating twijfelt aan zijn principes.  Will en Geordie’s vriendschap wordt ook op de proef gesteld wanneer een oude legerkameraad terugkomt in Geordie’s leven. Johnny is advocaat en vertegenwoordigt de mensen die Geordie opsluit. Maar door de band die tussen hen is gesmeed in een Birmaans gevangenkamp voelt Geordie zich verbonden met hem ondanks een betwistbare moraal, vooral wanneer Wills idealisme op naïviteit begint te lijken.  Het lijkt erop dat moraliteit en justitie op scherp staan. Het zal al Will’s vaardigheid en empathie vergen om door deze woelige wateren te navigeren en de mensen te helpen van wie hij houdt.

vanaf vrijdag 20 januari om 21u00

McDonald and Dobbs (S3)

In seizoen drie van McDonald & Dodds zijn een ongewoon detective-duo uit Bath.  Ze krijgen nu gezelschap van een nieuwe baas, hoofdinspecteur Ormond, gespeeld door Outnumbered-actrice Claire Skinner.
Seizoen drie van McDonald & Dodds gaat van start met de verbijsterende zaak van een jonge vrouw die op een ligstoel midden in een druk park overlijdt met een vreemde lach op haar gezicht. Zoals altijd spelen er indrukwekkende gaststerren in de serie, waaronder Siân Phillips, voormalig Coronation Street-ster Catherine Tyldesley en comedian Alan Davies.

vanaf zaterdag 21 januari om 21u00

Lees meer over deze serie

Midsomer Murder Celebrity Spotting

Niet alleen de moordmysteries vliegen je om de oren in Midsomer Murders, maar ook de gastrollen van bekende acteurs. In de loop der jaren verschenen er heel wat sterren in de serie, maar herinner jij je ze nog allemaal? Kijk naar BBC First voor een eenmalige Midsomer Murders-special!
Je krijgt verschillende beroemdheden te zien, onder wie Peter Capaldi, Toby Jones en Lesley Manville. Verder kun je ook genieten van bekende BBC First-gezichten uit de series Call the Midwife, Downton Abbey en All Creatures Great and Small.

op zaterdag vanaf 14 januari om 10u00 en zondag vanaf 15 januari om 12u15 (eindigt op 29 januari)

Lees meer over deze serie

Wil je meer weten over BBC First? Contacteer …

Inne De Swaef

Inne De Swaef

Product Lead +32 476 76 04 43 Inne.De.Swaef@adsanddata.be