BBC First Highlights voor februari

In februari keren enkele langlopende series zoals het populaire Death in Paradise en het gerenommeerde Midsomer Murders terug voor een nieuw seizoen. Het herkenbare politiedrama Hope Street start zijn tweede seizoen met een nieuwe rechercheur in het Noord-Ierse politieteam.

Death in Paradise (S12)

De zonovergoten whodunnit keert terug voor meer moordmysteries met een luchtige ondertoon, maar altijd even gemoedelijk.
DI Neville Parker heeft genoeg misdaad op te lossen op het paradijselijke eiland Saint Marie, te beginnen met de mysterieuze dood van een bekende astronoom. En op een rustige heuvel op het eiland bereidt een groep preppers zich voor op de apocalyps wanneer een van hen wordt vermoord. Verder zie je een raadselachtige moord op een boot, een beroemde zangeres die verdacht wordt, een schokkende moord op een bruiloft en een simpele moord in huiselijke kring die Nevilles grootste uitdaging ooit blijkt te zijn.

vanaf vrijdag 17 februari om 21u00

Lees meer over deze serie
Midsomer Murders

Midsomer Murders (S21)

Wereldberoemde moordmysterieserie die zich afspeelt in het idyllische Midsomer. Inspecteur Barnaby en zijn jonge sergeant onderzoeken verdachte sterfgevallen in de gemeenschap met een vreselijk misdaadcijfer.
In aflevering één zien we Midsomer bruisen tijdens de ‘Paramount Dance Extravaganza’. Maar achter de pailletten en de glimlach gaan diepgaande vetes en gevoelens schuil, en het verlangen om te winnen weegt zwaarder dan wat dan ook.

vanaf maandag 27 februari om 21u00

Hope Street

Hope Street (S2)

Hope Street is een feelgood politiedrama dat zich afspeelt in Noord-Ierland.  De actie speelt zich af in het afgelegen kuststadje Port Devine met zijn ruige schoonheid en de historische kalkstenen haven. Het verhaal begint zes maanden na het auto-ongeluk aan het eind van de eerste serie. Na zijn ontmoeting met de dood is inspecteur Finn O’Hare een veranderd en gekweld man. De politieagenten krijgen gezelschap van een nieuwe rechercheur, Al Quinn. Naarmate de serie vordert, worstelt Al om zijn plicht als politieagent te combineren met het beschermen van zijn dochter.
Deze serie combineert het traditionele langlopende serieverhaal met een eigenzinnig, meeslepend, op zichzelf staand misdaadverhaal. De focus op gewone misdaad – en het alledaagse politiewerk – garandeert dat de serie herkenbaar en relevant is. De warme en innemende personages in Port Devine hebben al miljoenen kijkers voor zich gewonnen.

vanaf zaterdag 18 februari om 20u00

Wil je meer weten over BBC First? Contacteer …

Inne De Swaef

Inne De Swaef

Product Lead +32 476 76 04 43 Inne.De.Swaef@adsanddata.be