BBC First Highlights voor april

Met 'Am I Being Unreasonable' en 'Beyond Paradise' - een spin-of van het populaire 'Death in Paradise' pakt BBC First in april uit met 2 nieuwe programma's en heel wat nieuwe seizoenen van de gekende kwaliteitsreeksen zoals Father Brown, Slent Witness, Call the Midwife en Miss Fisher's Murder Mysteries.
Father Brown

Father Brown (S10)

De charismatische misdaadbestrijdende priester keert terug om meer mysteries op te lossen op het prachtige Engelse platteland. Gebaseerd op het personage van GK Chesterton. Het is nu 1954 en het slaperige Cotswold-dorpje Kembleford ziet nieuwe gezichten toetreden tot Father Browns team van speurneuzen. De onstuimige hoofdinspecteur Sullivan is terug en blijkt een aangename afleiding voor mevrouw Devine, Father Brown’s levendige nieuwe parochie secretaris, terwijl de dappere nieuwe huishoudster Brenda de priester helpt bij het oplossen van de misdaad. Met koninklijke bezoeken, ontvoeringen en beruchte gangsters krijgt Father Brown ook te maken met zijn oude tegenstander Flambeau die terugkeert naar Kembleford nadat hij van moord is beschuldigd. Father Brown riskeert zijn eigen leven om zijn onschuld te bewijzen – maar is zijn vertrouwen in Flambeau misplaatst?

vanaf maandag 10 april om 21u00

Beyond Paradise

Deze spin-off van Death in Paradise volgt DI Humphrey Goodman en zijn verloofde, Martha, als ze Londen verlaten om een nieuw leven te beginnen aan de kust van Devon. Humphrey aanvaardt de vacante positie van Detective Inspector op Shipton Abbott politiebureau, een ietwat verouderde buitenpost van het Devon & Cornwall Police district. Ondertussen wil Martha haar eigen café openen. Beiden hopen op een rustige levensstijl, weg van de stress en het geweld van de stad. Maar het duurt niet lang voor het stel zich realiseert dat het plattelandsleven toch niet zo rustig zal zijn. Om te beginnen is er het verrassend hoge misdaadcijfer waarmee ze te kampen hebben…

vanaf dinsdag 11 april om 21u00

Lees meer over deze serie

Silent Witness (S26)

Het bekroonde misdaaddrama Silent Witness keert terug voor een spannende 26e serie, met nog eens vijf spannende zaken die het team van het Lyell Centre moet oplossen. Dr. Nikki Alexander en het team van forensische pathologen en wetenschappers van het Lyell Centre onderzoeken intrigerende nieuwe zaken: een lichaam dat van de top van een wolkenkrabber valt, een mensenhandel, een verdachte dood op een festival, een treinongeluk en corrupte politieagenten. De zaken die in het Lyell Centre terechtkomen zijn zelden eenvoudig. Aanvankelijke vermoedens worden in twijfel getrokken als het bewijs toeneemt en Nikki en het team harder dan ooit moeten werken om de waarheid boven tafel te krijgen.

vanaf vrijdag 14 april om 21u00 (telkens dubbele afleveringen)

Lees meer over deze serie

Miss Fisher’s Murder Mysteries (S3)

Het derde seizoen van Miss Fisher’s Murder Mysteries gaat verder met de onconventionele capriolen van de stijlvolle vrouwelijke detective, de Honourable Miss Phryne Fisher, als ze misdaden oplost met de hulp van haar huisgenoten en haar speelse samenwerking met de hoffelijke en toegewijde detective Jack Robinson voortzet. Wanneer Phryne’s vervreemde vader, Lord Henry George Fisher, onaangekondigd in Australië aankomt na de verkoop van het familielandgoed in Engeland, doet hij zijn best om in contact te komen met Dot, Bert, Cec en Mr Butler, hoewel zijn guitige charme verloren gaat voor zijn eigen dochter. Wanneer Phryne zich een geheime ontmoeting tussen haar vader en een boze bezoeker herinnert, begint ze te vermoeden dat de neef van wie de Fishers hun titel hebben geërfd nog in leven is en op wraak uit is.

vanaf zondag 9 april om 19u45

Lees meer over deze serie
Call the Midwife

Call the Midwife (S12)

Het is 1968 en Enoch Powell’s beruchte “Rivers of Blood” speech zorgt voor serieuze spanning in Poplar, vooral wanneer een groep havenarbeiders ter ondersteuning van Powell demonstreert. De vroedvrouwen verwelkomen een nieuwe non, zuster Veronica, die bij iedereen meteen in de smaak valt – behalve bij zuster Crane. Ondertussen wordt Trixie’s relatie met Matthew steeds sterker, terwijl zuster Crane Nancy helpt met haar financiële problemen. Zuster Julienne helpt graag in het district, Shelagh en Dr Turner verdelen hun tijd tussen het drukke kraamhuis en hun levendige jonge gezin en Reggie blijft vreugde brengen in het leven van Violet en Fred.

vanaf zaterdag 29 april om 21u00

Am I being Unreasonable?

Am I Being Unreasonable? (BBC First Finds) 

Verwrongen komische thriller over obsessieve vriendschap en moederlijke paranoia. Onvoldaan in haar huwelijk rouwt Nic om een verlies dat ze met niemand kan delen. Alleen haar zoon Ollie houdt haar op de been. Maar wanneer Jen in de stad arriveert, wordt Nic’s leven verlicht met gelach en door deze verwante ziel begint haar duistere geheim aan de oppervlakte te komen.

vanaf zondag 2 april om 21u00

Wil je meer weten over BBC First? Contacteer …

Inne De Swaef

Inne De Swaef

Product Lead +32 476 76 04 43 Inne.De.Swaef@adsanddata.be