BBC First Highlights December

Ook in december schotelt BBC First ons top series voor: het tweede seizoen van Whitestable Pearl, het leven van dominee Davenport in Grantchester, de avonturen van de glamoureuze Phryne Fisher in Miss Fisher's Murder Mysteries en de kerstspecial van Shakespeare and Hathaway. Daarnaast kondigt BBC First later nog 3 kerstspecials aan!

Whitestable Pearl (seizoen 2)

Het mooie Engelse kustplaatsje Whitstable is de thuisbasis van Pearl Nolan die haar tijd verdeelt tussen het serveren van heerlijke visgerechten in haar restaurant en het oplossen van de misdaden, losbandigheid en moorden die het tij regelmatig met zich meebrengt. Whitstable Pearl is fris, grappig, smakelijk, soms romantisch en regelmatig dodelijk…  Een vakantie aan de Britse kust zal nooit meer hetzelfde zijn.

Vanaf maandag 5 december om 21u00

Lees meer over deze serie

Grantchester (seizoen 5)

Will Davenport heeft zijn draai gevonden als de nieuwe dominee van Grantchester en predikt elke zondag voor een volgepakte kerk. Zijn beste vriend, inspecteur Geordie Keating, heeft zijn huwelijk weer redelijk op de rails en weet Cathy’s liefde voor haar nieuwe baan – meestal – wel te waarderen. En zelfs Leonard slaagt er na terugkeer uit Marrakech in een sprankje geluk te vinden met Daniel.  Grantchester lijkt weer even dat idyllische dorpje van weleer, een figuurlijke hof van Eden. En Will gelooft dat iedereen, met goede daden en een proactieve houding, een eigen Eden dichterbij kan brengen. Maar, zoals Geordie als geen ander weet, zijn de problemen nooit ver weg.

Vanaf vrijdag 9 december om 21u00

Lees meer over deze serie

Miss Fisher’s Murder Mysteries

Phryne Fisher is een glamoureuze, op en top moderne vrouw van de jaren twintig. Ze paradeert door de achterafstraatjes en jazzclubs van Melbourne, vechtend tegen onrechtvaardigheid met haar pistool met parelmoeren handvat en haar vlijmscherpe humor.  Phryne heeft de aanbidders voor het uitkiezen en ze geniet dan ook met volle teugen van haar gelukkige leven. Maar achter het masker van elegantie en charme gaan oude littekens schuil, die Phryne ertoe aanzetten gerechtigheid te halen voor degenen die dit zelf niet kunnen en de waarheid te achterhalen van haar eigen duistere verleden.

Zondagen om om 19u45

Lees meer over deze serie
Shakespeare and Hathaway

Shakespeare and Hathaway Christmas Special

De lancering van het vernieuwde kerstfestival van Arden verloopt niet volgens plan wanneer burgemeester Elaine Davies een bericht ontvangt van de ‘Stem in het duister’ met de eis het evenement te annuleren. Ze verzet zich, maar haar plannen worden gesaboteerd. Frank en Lu gaan op onderzoek uit en ontdekken dat de spanningen binnen de gemeenteraad hoog oplopen. Terwijl ze proberen uit te zoeken wie er achter de berichten zit, krijgt Sebastian zijn eerste solo-zaak. Maar niets kan hem voorbereiden op de ontmoeting met Rob, alias Mr Christmas, die elke dag Kerstmis viert met zijn dochter Olivia. Iemand heeft zijn huis beklad met het bericht dat hij ermee moet stoppen.  Het wordt duidelijk dat de twee zaken met elkaar verband houden.  Kan Sebastian het tij keren en zich op tijd bewijzen om Kerstmis te redden?

Vanaf maandag 19 december om 20u00