Billie is de nieuwe 360° lifestyle propositie van Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg

Op 20 maart 2021 is het zover: dan wordt het eerste nummer van Billie gepubliceerd, de nieuwe lifestylepropositie van Mediahuis. Billie verschijnt iedere zaterdag bij Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg en wordt zo met haar 734.320 lezers per week het grootste lifestyle krantenmagazine van Vlaanderen.

Meer dan een magazine

Billie wordt meer dan enkel een lifestylemagazine en zal via verschillende dragers te consumeren zijn: in print, online, via mobile, met een podcast, in newsletters en via video’s. Op die manier wil Billie iets voor haar lezers betekenen: een leidraad om hen te helpen met keuzes maken doorheen de alledaagse drukte. De servicegerichte aanpak staat dan ook centraal: de content van Billie moet voor de lezer op elk moment van de dag via elk device en format raadpleegbaar zijn. Bovendien worden er ook regelmatig directe shopping links geïntegreerd zodat de lezer onmiddellijk kan shoppen indien hij een specifiek productitem waarover geschreven wordt, interessant vindt.

Slimme content en interactieve aanpak

De service die Billie wil verlenen gaat hand in hand met relevantie: relevante topics met een laagje interactiviteit zodat de lezer bij de content betrokken wordt. Dat laatste wordt gerealiseerd aan de hand van polls en testjes. Grondige SEO analyses geven dan weer inzicht in waar consumenten vandaag van wakker liggen. Deze analyses bepalen de richting van de topics die behandeld worden, waarbij lifestyle steeds als grote kapstok dient. Elke week worden vaste rubrieken als fashion, food, work-life, beauty, home & decor en seks & relaties uitvoerig en doordacht behandeld.

Greet Vanderhoeven, Chef Billie: “Billie wil niet alleen lifestyle-inspiratie delen, maar wil ook graag Bruikbaar zijn – in de goeie zin van het woord natuurlijk! Evi Hanssen schrijft bijvoorbeeld niet alleen een Billie-column, je kan er ook met haar over praten op Instagram en naar haar Billie-podcast luisteren. Billie heeft het niet alleen over relaties in het algemeen, je kan online ook psychologische testjes invullen en meer over jezelf te weten komen. Of als je een kledingstuk, een meubel, een beautyproduct ziet en het staat je aan, dan kan je online meteen vinden waar of hoe je eraan kan geraken.”

Adverteren

Billie biedt een nationaal bereik, waarbij het magazine 7 keer per jaar geregionaliseerd wordt. Het krantenmagazine richt zich tot vrouwen tussen de 18 en 54 jaar, VVA’s en gezinnen met kinderen. Adverteren in Billie kan zowel in print, op de website, op mobile en in de newsletters als via native campagnes, video of podcasts.

Ilse Baele, B2B Marketing Manager: “We zijn ervan overtuigd dat we met Billie een interessante en kwalitatieve lifestylepropositie kunnen bieden aan adverteerders uit diverse lifestylesectoren. Het multimediale karakter, de kans om een merk te linken aan een nieuw lifestylebrand op een creatieve manier maakt Billie uitermate geschikt voor adverteerders die op zoek zijn naar de juiste formule om hun boodschap op een geloofwaardige manier over te brengen aan een jonge en aantrekkelijke vrouwelijke doelgroep.”

De weekendbijlages Het Nieuwsblad Magazine, SJIEK en Doen! verdwijnen na 20 maart uit de portefeuille van Mediahuis.

Billie, what’s in a name?

Billie is Beestig, Briljant, Bold and Beautiful, Queen B en Billie Eilish. Billie heeft Ballen en heeft altijd een plan B: dromen van iets Beters en het dan ook waarmaken. Billie Bakt en Braadt, van Breakfast tot Bio. Je vindt haar Binnen en Buiten, maar ook in Bad of in Bed. Billie traint haar Buikje maar houdt ook van haar Billen. Billie wil altijd Blijven. Bijblijven met alles wat Buzzing en Boeiend is. Billie is Bomvol leven, Bomvol inspiratie.
LDV United stond mee in voor de B2C campagne die vanaf 15 maart zal lopen op radio, tv, OOH, social, in print, adwords en video advertising.

Vragen over Billie? Contacteer dan:
Ilse Baele
Marketing Manager b2b
ilse.baele@mediahuis.be