Plan Elektrisch Rijden – Hedin Automotive

Wat is een hybride of elektrische wagen eigenlijk? Hoe (ver) rijden ze? Hoe laad ik ze op? Wat kosten ze in aankoop en gebruik? En is elektrisch rijden wel écht de toekomst? In 5 verhelderende afleveringen wil actrice en Joe DJ Elke Van Mello -zelf op zoek naar een nieuwe wagen- alles te weten komen over hybride en elektrisch rijden.

Doel

2021 was voor veel evenementen een ingewikkeld jaar, grote events waren namelijk zo goed als allemaal gecanceld. Hier ontsnapte het jaarlijkse Autosalon niet aan. Hedin Automotive moest een andere manier vinden om (potentiële) klanten te bereiken.

Concept

Ze besloten om een podcast op te richten die de grote shift naar elektrisch rijden in kaart bracht want er was hoge nood aan informatie rond dit onderwerp. Hedin wou hiermee verder kijken dan alleen hun eigen merk en de luisteraar met onderbouwde informatie en op een geloofwaardige manier kennis toebrengen. Hierbij stond authenticiteit centraal. De presentatrice speelde hierin ook een grote rol: Elke Van Mello (DJ Joe). Zij had zelf veel vragen omtrent elektrisch rijden en ging tijdens deze podcast op zoek naar antwoorden. Ze nam de luisteraar mee in haar persoonlijke zoektocht.

Resultaat

Na afloop is Hedin Automotive enorm blij met het resultaat. Het oorspronkelijke plan was om 5 afleveringen uit te brengen maar uiteindelijk is er in 2022 nog een 6e aflevering bijgekomen. De podcast heeft bijna 11.000 luisteraars bereikt, die allemaal zeer intense en kwaliteitsvolle contacten zijn. De podcast wordt nog steeds gebruikt als worktool tijdens klantencontacten het zorgt voor een goede brandbuilding. Plan Elektrisch Rijden heeft geen houdbaarheidsdatum en kan dus eender wanneer beluisterd worden.

Luister hier naar de eerste aflevering

Benieuwd naar de hele reeks?

klik dan hier