Over de drempel – GTB

Ge kuiert. Ge stapt. Ge treuzelt. Ge versnelt. Ge rent. Ge botst. Dit is 'Over de drempel', de podcast van GTB waarin Dominique Van Malder kuiert, stapt, soms wat treuzelt maar vooral de weg bewandelt van en met 5 mensen. Over drempels van faalangst, van onwetendheid, van vooroordelen, maar evengoed fysieke of letterlijke drempels.

Doel

Duo day is een jaarlijks evenement waarop werkzoekenden met een ondersteuningsnood een duo vormen met een werknemer van een bedrijf. Corona besloot ook hier een stokje voor te steken. GTB wou een middel vinden dat beeldvorming rond deze mensen makkelijker maakt.

Concept

Tijdens deze podcast gaat Dominique van Malder op stap met 5 mensen in kwetsbare situaties. Hij wandelt met hen over drempels die ze tegenkomen op hun zoektocht naar werk. GTB wou hiermee een immersieve ervaring creëren die de competenties van mensen met ondersteuningsnood zichtbaar maakt. Ze willen de kwetsbaarheden die deze mensen ondervinden bespreekbaar maken met gesprekken over lef, leven en overleven.

Resultaat

Ondanks dat deze podcast geen commerciële insteek had, heeft hij toch een goed luisterbereik gekregen en nog belangrijker: een positieve impact op hun luisteraars.

Luister hier naar de eerste aflevering

Benieuwd naar de hele reeks?

klik dan hier