Ads & Data pakt uit met ‘De Slimste Sorteerder van Limburg’

Ads & Data sloeg samen met Bridgeneers en Limburg.net de handen in elkaar om 'De Slimste Sorteerder van Limburg' te lanceren. 43 gemeenten nemen het tegen elkaar op tijdens 4 proeven. Bij deze spannende afvalrace kan er natuurlijk maar 1 winnaar zijn. Deze gemeente wordt uiteindelijk tot 'De Slimste Sorteerder van Limburg' gekroond.

De Slimste Sorteerder van Limburg

Ads & Data sloeg samen met Bridgeneers en Limburg.net de handen in elkaar om ‘De Slimste Sorteerder van Limburg’ te lanceren.

42 Limburgse gemeenten (en Diest) nemen het tegen elkaar op tijdens 4 proeven. Bij deze spannende afvalrace kan er natuurlijk maar 1 winnaar zijn. Deze gemeente wordt uiteindelijk tot ‘De Slimste Sorteerder van Limburg’ gekroond. De vierdelige reeks is te bekijken op TV Limburg tijdens de weekendlus. Comedian Ehram Demirci is het gezicht van de campagne.

De eerste aflevering kregen de kijkers al te zien tijdens het weekend van 7 en 8 mei. De laatste aflevering wordt op 28 en 29 mei uitgezonden.

Bekijk hieronder de trailer.

In de eerste aflevering van het programma wordt de kennis van de deelnemende gemeenten al flink getest. De eerste proef neemt de vorm aan van een sorteerquiz. De deelnemers krijgen een vraag voorgeschoteld en moeten om hun antwoord vast te leggen in één van de drie vakken gaan staan. Hoe meer personen er van een bepaalde gemeente in het juiste vak staan, hoe meer punten deze gemeente scoort.

In deze aflevering vielen er maar liefst 25 gemeenten af. De rest van de gemeenten nemen het weer tegen elkaar op in de volgende aflevering waarin de kandidaten nieuwe opdrachten voorgeschoteld krijgen.

De Slimste Sorteerder zal op 2 juni ook in Het Belang van Limburg verschijnen om de campagne extra kracht bij te zetten.

AfvalvrijMei

Een Vlaams gezin gooit gemiddeld 1,7 kilogram aan afval per week weg. Met de nodige creativiteit en de juiste motivatie valt deze hoeveelheid makkelijk te verminderen. AfvalvrijMei is een campagne opgericht door Limburg.net waarmee de grote (en overbodige) hoeveelheid afval verminderd kan worden door creatieve tips, weetjes en recepten te delen.