PlattelandsTv

PlattelandsTV

Voor iedereen die actief is in het 'buitengebied'

PlattelandsTV geeft als Vlaamse themazender een plaats aan Iedereen die actief is in het ‘buitengebied’.  De zender richt zich op kijkers die op het platteland actief zijn, of daar interesse voor hebben. Binnen de verschillende thema’s biedt PlattelandsTV een waaier aan boeiende en informatieve programma’s aan.

Binnen de verschillende thema’s biedt PlattelandsTV een waaier aan boeiende en informatieve programma’s aan. De programma’s worden opgedeeld in verschillende thema’s: Boerenstebuiten, Countrylife, HippoTV, Vissen & Jagen en Docutime.

Boerenstebuiten

Boerenstebuiten

Boerenstebuiten heeft een cruciale plaats op de zender omdat de zender ontstaan is vanuit de Vlaamse land- en tuinbouwsector. Aan de ene kant kunnen overheden en bedrijven zo rechtstreeks naar de landbouwers communiceren. Maar ook een veel breder publiek blijkt interesse te hebben in dit thema. Met hen nemen we een kijkje achter de poorten van de vele landbouwbedrijven en -onderzoekscentra in ons land. Een greep uit de programma’s: Tournée Provinciale, ViltTeevee, Boerenportret, Barricade, Agronomics, Power&Pk.

HippoTV

Naar schatting 300.000 Vlamingen zijn sportief of recreatief bezig met paarden. Op PlattelandsTV vind je geen live-jumping of andere disciplines. Bij HippoTV wordt op zoek gegaan naar het verhaal achter de ruiter of de paardendiscipline, met de nadruk op de vele succesvolle Belgen in de paardensport. Dat vullen we aan met heel wat informatie over de gezondheid van paarden en praktische tips voor beginnende ruiters. Een greep uit de programma’s: Groomstalk, Politie te paard, Paardentips met Evy, Hippotrail, Amazones.

Countrylife

In Countrylife staan tuinen, natuur, streekproducten, duiven en het dorpsleven centraal. Het is daarmee het thema dat ongetwijfeld het breedste publiek aanspreekt en het meest groeimarge heeft.  Hierbij een greep uit de programma’s: FERM, Van Droom tot Tuin, De Belgische Reisduif, Plantentuin Meise, De Vogelhut.

Vissen & Jagen

Mensen vissen en jagen al sinds ze op de aarde rondlopen. De technieken zijn misschien wat geëvolueerd, maar nog steeds zijn er heel wat liefhebbers die zich op het Vlaamse platteland op deze hobby storten. In vissen en jagen wordt op PlattelandsTV getoond hoe je op een correcte manier hengelsport en wildbeheer bedrijft met programma’s als: Hengelsprokkels, HubertusTV, Buitengewoon Métier.