Discovery Channel

Wanted. Adventurous Souls.

Discovery is hét mannenmerk bij uitstek. Het vertelt de verhalen van mensen die voortdurend hun grenzen verleggen en doorgaan waar anderen stoppen. Pioniers die baanbrekende uitvindingen doen, onvoorstelbare reizen maken of werk doen waar alleen de meest gedreven personen voor in aanmerking komen.

Discovery staat voor ‘Intelligent Entertainment’: voor programma’s die ons inspireren, onze verbeelding tot leven brengen en stof geven tot praten. Met het verleggen van hun grenzen maken de heldhaftige pioniers niet alleen hun eigen wereld groter, maar ook dat van jou, de kijker. Iedere dag opnieuw.

Discovery, dé non-fictie mannenzender bij uitstek, is autoriteit op het gebied van alle onderwerpen die betrekking hebben op de wereld om ons heen. Bij de zender staan bijzondere mensen centraal, die hun levenswerk maken van ontdekken en het voeden van hun nieuwsgierigheid. Mensen die keer op keer hun grenzen verleggen. Die onvoorstelbare uitvindingen doen en daarmee levens veranderen en mijlpalen markeren in onze geschiedenis. Discovery vertelt de verhalen van pioniers, van hen die doorgaan waar anderen stoppen. Verhalen die ons inspireren, onze verbeelding tot leven brengen en mannen stof geeft tot praten.

Key programma’s

Deadliest Catch

Deadliest Catch volgt op de Beringzee vijf krabvissersboten en hun legendarische bemanning die het gevaarlijkste beroep ter wereld hebben. Metershoge golven, temperaturen ver onder nul en ijs, heel veel ijs. En alsof dat niet genoeg is, kampen de kapiteins van de vloot krabvissersboten met een chronisch slaaptekort, want slapen aan boord kan fataal zijn. Maar de moderne goudkoorts legt de mannen bepaald geen windeieren. Het vangen van de koningskrabben is het gevaarlijkste, maar tegelijkertijd lucratiefste beroep ter wereld.

Gold Rush

Ruim honderd jaar na de legendarisch Klondike Goldrush is de goudkoorts nog steeds niet verdwenen in de Yukon. Ook nu vormt de rotsige grond van Noordwest-Canada een hevige aantrekkingskracht op avonturiers die hopen te profiteren van de sterk gestegen goudprijs. Ze moeten hard zoeken, want veel hebben de goudzoekers uit de negentiende eeuw niet achtergelaten. Toch proberen ze met moderne machines, de juiste teamspirit en veel doorzettingsvermogen genoeg goud uit de grond te halen om hun financiële dromen waar te maken.

Salvage Hunters

Antiekhandelaar Drew Pritchard reist het land door op zoek naar bijzondere items die hij kan opkopen, opknappen en doorverkopen. Hij gaat langs bij de meest uiteenlopende locaties om zijn collectie op peil te houden. Landhuizen, kastelen, kerken, maar ook musea en antiekhallen bezoekt hij als hij maar enigszins het idee heeft dat er opmerkelijke spullen te vinden zijn. Maar Drew koopt niet zomaar alles wat oud en antiek is. Het moet hem persoonlijk aanspreken én hij moet zien of hij er winst uit kan halen. Want naast liefhebber en expert is hij toch vooral ook handelaar.

Alaskan Bush People

Billy en Ami Brown wonen al meer dan dertig jaar in de wildernis van Alaska, samen met hun zeven kinderen, die allemaal werden geboren in de houten hut die de Browns daar zelf bouwden. Na diverse omzwervingen – nadat hun hut was platgebrand en ze hun terrein moesten verlaten – zijn ze inmiddels neergestreken op een verlaten eiland in Alaska. Daar proberen de Alaskan Bush People nu een nieuw bestaan op te bouwen met alles wat de natuur te bieden heeft.

Wheeler Dealers

De autoliefhebbers van Wheeler Dealers weten als geen ander hoe je oude auto’s moet opknappen om ze weer met winst te verkopen. Met een gelimiteerd budget struint enthousiast handelaar Mike Brewer de markt af om klassieke automodellen voor een prikkie op de kop te tikken, waarna alleskunner Ant Anstead ze met minimale middelen omtovert tot juweeltjes. En dan maar kijken of ze er geld aan kunnen verdienen. Maar eigenlijk gaat het de mannen niet om de winst; het is hun ultieme jongensdroom om aan zo’n fraaie auto te mogen sleutelen en er voor even in te mogen rijden. Waar wij als kijker op onze beurt weer optimaal van kunnen genieten.