Wat moeten we onthouden van de Snapchat Partner Summit 2022?

Santa Monica, California, 28 april – Snap Inc. kondigt tijdens de Snap Partner Summit 2022 een reeks nieuwe functies aan op het platform.

Camera nieuws

Met behulp van Snap’s technologie, wordt de AR community steeds groter. Om verdere AR-innovatie te ondersteunen, introduceert Snapchat functies zoals Lens Cloud.

Lens Cloud is een gratis verzameling van diensten die het makkelijker maken te werken met AR. De functies bestaan uit:

  1. Storage Services: maakt het mogelijk om complexe en interactieve Lenses te bouwen, door onderdelen in de Snap cloud op te slaan en deze on-demand op te vragen.
  2. Location Services: geeft developers de mogelijkheid hun Lenses op specifieke plaatsen over de hele wereld vast te zetten. Of ze kunnen gebruik maken van Snap’s city templates.
  3. Multi-User Services: maakt het mogelijk om AR met meerdere mensen tegelijk binnen dezelfde Lens te delen.

Binnenkort beschikt Lens Studio over Ray Tracing, waardoor AR-elementen er nog levensechter uit zullen zien. Dit is de eerste keer dat een dergelijke mogelijkheid zo breed wordt toegepast op mobiele apparaten. 

AR-shopping nieuws

Sinds januari vorig jaar hebben meer dan 250 miljoen Snapchatters, meer dan 5 miljard keer gebruik gemaakt van AR-shopping Lenses om producten te passen of uit te proberen. Ze zien Snapchat als #1 platform voor het delen van winkelmomenten. Lenses die deze technologie gebruikten, leverden 42% hoger rendement op.

Deze week introduceert Snap verschillende nieuwe technologieën om de manier waarop merken hun producten aan hun klanten presenteren, te verbeteren door middel van AR:

  1. Snap 3D Asset Manager
  2. Een shopping Lens waarmee je outfits over je kleding heen kunt passen.
  3. Dress Up: een nieuwe vaste plek op Snapchat waar je de beste AR-mode en try-ons van ontwerpers, retailers en modemerken vindt.
  4. Camera Kit voor AR Shopping: Snap biedt haar commerciële partners de mogelijkheid het beste van Snap’s camera voor AR try-ons direct in hun eigen apps en sites te integreren met Camera Kit voor AR Shopping.

Samenwerking met Live Nation

Snapchat kondigde een samenwerking aan met Live Nation waardoor optredens verder gaan dan enkel het podium en er een diepere band ontstaat tussen artiesten en fans. Dit doen ze door middel van op maat gemaakte, unieke AR-ervaringen.

Director Mode

Het wordt nog makkelijker om opvallende video’s te maken met de nieuwe Director Mode editing tools. Je kan gebruik maken van een green screen en met de nieuwe Dual Camera-functie kun je bijvoorbeeld de voor- en achterkant camera tegelijkertijd gebruiken om zo een 360° perspectief vast te leggen.

Pixy

Snapchat brengt een vliegende camera genaamd Pixy op de markt.

De camera past makkelijk in je broekzak en werkt zelfstandig, zonder controllers of ingewikkelde installaties dus. Hij vliegt een paar meter boven je, maakt foto’s en video’s en landt na de vlucht weer in de palm van je hand. Alles wat hij filmt, wordt gedownload naar je Snapchat Memories.