Vanaf 19 januari zit Play Crime in het Ads & Data – aanbod, dé place to be voor liefhebbers van het crimegenre!

Voortaan vertegenwoordigt Ads & Data naast de andere Play-zenders ook de commerciële belangen van Play Crime. De kersverse zender biedt een mooie mix aan van true crime, crimeseries en -films. Naast de populaire crimereeksen is er uiteraard ook ruimte voor nieuwe crimecontent op de zender.

“Play heeft de afgelopen jaren steeds sterk ingezet op crime, het is al lange tijd één van de sterkhouders binnen ons aanbod. De tijd was dus zeker rijp om al onze populaire crimecontent te bundelen binnen een gloednieuwe zender. Het is dan ook met de nodige trots dat we vandaag Play Crime lanceren, de eerste volwaardige crime zender in Vlaanderen. Bij Play Crime is er ook de nodige ruimte voor nieuwe crimereeksen, true crime en films, naast onze bekende crimeklassiekers. De liefhebbers van het genre zullen bij Play Crime dus zeker hun gading vinden.”

Annick Bonger, Programmadirecteur Play Media

Play Crime opent op vrijdag 19 januari om 20u30 met The Thing About Pam, een reeks gebaseerd op waargebeurde feiten met Renée Zellweger en Josh Duhamel in de hoofdrol. Vrijdag, zaterdag en zondag staat er steeds een dubbele aflevering gepland om 20u30.

Van maandag t/m donderdag trakteert Play Crime de kijker van 18u30 tot 22u30 telkens op True Crime, met nieuwe seizoenen van Snapped, Criminal Confessions, World Most Evil Killers en de nieuwe reeks The Real Murders of Orange County.

Op vrijdag staan er in prime time beklijvende ‘true crime’-documentaires gepland over bekende en minder bekende cases zoals ondermeer Oscar Pistorius, Casey Anthony, Beverly Allit en Nathasha Kampush. Zaterdag en zondag staan garant voor een dubbele portie crimefilms. Op zaterdag films die steeds gebaseerd zijn op waargebeurde feiten, zoals The Happy Face Killer, Swindler Seduction en The Gabby Petito Story. Op zondag kiest Play Crime dan weer voor televisiefilms, thrillers en detectives zoals Aurora Teagardens Mysteries.

Naast herhalingen van deze reeksen en films zullen ook de klassieke crimereeksen van Play5 en Play6 zoals Cold Case en CSI te bekijken zijn op Play Crime.

“De keuzekijker wordt voortaan nog meer op zijn wenken bediend bij Play. We zijn dan ook verheugd dat we naast de vertrouwde Play-zenders vanaf vandaag ook Play Crime mogen vertegenwoordigen. Door ons aanbod te blijven verrijken met kwalitatieve zenders zoals Play Crime kunnen wij op onze beurt onze adverteerders een optimaal bereik garanderen.”

Bart Demeulenaere, CCO Ads & Data

Jouw merk in de hoofdrol op Play Crime?

Neem contact op met Inne De Swaef, Product Lead TV via Inne.De.Swaef@adsanddata.be