Telenet verlengt rechten voor de Premier League

Telenet heeft de uitzendrechten voor de Engelse Premier League voor drie seizoenen verlengd. Nagenoeg alle matchen worden live uitgezonden op Play Sports, en een selectie van de wedstrijden is ook te zien op de gratis zender Play Sports Open.

Telenet heeft de uitzendrechten voor de Engelse Premier League voor drie seizoenen verlengd. Play Sports is sinds jaar en dag exclusief rechtenhouder van de Premier League in België. Telenet is verheugd te bevestigen dat zijn klanten ook de komende seizoenen de Premier League, met de strafste Belgen waaronder De Bruyne, Tielemans en Alderweireld, op hun vertrouwde zender kunnen blijven zien.

Nagenoeg alle matchen worden live uitgezonden op Play Sports, en een selectie van de wedstrijden is ook te zien op de gratis zender Play Sports Open. De topwedstrijden worden professioneel omkaderd vanuit de Play Sports studio’s. Bovendien kunnen kijkers ook steeds terecht bij Play Sports voor samenvattingen van alle wedstrijden en extra magazines over en rond de beste competitie ter wereld.

We blijven met Play Sports absoluut inzetten op topcompetities voor onze klanten en willen het meest uitgebreide sportaanbod van Vlaanderen bieden. De Premier League speelt daarin uiteraard een zeer belangrijke rol. We zijn dan ook blij dat we de rechten voor deze topcompetitie hebben kunnen verlengen met drie seizoenen. Zo kunnen we onze fans niet alleen de live matchen, maar ook verslaggeving en omkadering van het hoogste niveau blijven garanderen.

Stefaan Kestens, verantwoordelijk voor Play Sports

Premier League is verheugd om zijn uitstekende samenwerking met Telenet in België voort te zetten tot seizoen 2024/25. Play Sports biedt marktleidende sportverslaggeving en fans kunnen zich verheugen op uitstekende Premier League-omkadering met meer live wedstrijden dan ooit tevoren.

Paul Molnar, Chief Media Officer van de Premier League

Naast het voetbal uit Engeland maken ook onder andere de Nederlandse Eredivisie en de Europa League deel uit van het Play Sports-pakket. Via een akkoord met Eleven Sports Network kunnen Play Sports-abonnees ook het Belgisch voetbal en extra buitenlandse competities waaronder de Duitse Bundesliga, de Spaanse ‘La Liga’ en de Italiaanse ‘Serie A’ bekijken.