SNAPCHAT

Maak een eerste indruk om nooit te vergeten met Snapchat First Lens

Lenzen zijn een populaire feature binnen Snapchat. Het is een goede manier om als merk de aandacht te trekken. Om op te vallen tussen de verschillende merken die lenzen inzetten, biedt Snapchat nu een oplossing met de First Lens.

De eerste lens in de camera app

Met de First Lens blijft Snap vernieuwen.  Je krijgt nu de kans om een goede eerste indruk te maken in de Snap-camera, aangezien jouw lens als eerste verschijnt! Ideaal voor een maximaal bereik en een hoge betrokkenheid van Snapchatters. De resultaten liegen er alvast niet om: gemiddeld behaal je 5x meer impressions, scoor je 57% hogere swipe up rate en wordt een First Lens tot 2x meer gedeeld (share rate).

Mogelijkheden van First Lens

  • First Lens is een echte “First Impression”. Het neemt de eerste positie aan in de Snapchat Lenzen carousel en wordt dus zeer makkelijk ontdekt door Snapchatters.
  • First Lens wordt aangekocht aan een vast bedrag voor één dag. Hierdoor verschijnt jouw lens in first impressession gedurende een volledige dag.
  • First Lens is voortaan beschikbaar in de Snapchat Ad Manager.
  • First Lens zal ook extra targeting ondersteunen zoals: leeftijd, geslacht, geo-data en service provider om Snapchatters nog specifieker te gaan bereiken.

Hoe zet je de First Lens in?

  • Gebruik First Lens om de aandacht te trekken en combineer met R&F Lensen, en de Snapchat content formaten (Snap Ads, Story Ads, Commercials) om Snapchatters verder de sales funnel in te sturen.
  • Zet je campagnedoelstellingen kracht bij door je lenzen te upgraden met een First Lens. Zo vergroot je je bereik en verhoog je de frequentie.
  • Bij de lancering van een product of bij een speciaal moment gebruik je First Commercial Takeover samen met een First Lens om zeker te zijn van een maximale zichtbaarheid van je merk op de meest populaire plaatsen in Snapchat.

Wil je meer weten over First Lens? Contacteer onze experten …

Leen Vloemans

Sales Product Specialist +32 474 82 57 56 Leen.Vloemans@adsanddata.be

Valérie Heyse

Sales Product Specialist +32 473 87 71 58 Valerie.Heyse@adsanddata.be