Patiënt Pedro bekroond met de allereerste Oorkonde voor verhalende podcasts

Op zaterdag 2 april 2022, tijdens het DS Podcastfestival in het Kursaal van Oostende werd Patiënt Pedro als allereerste bekroond met een oorkonde.

Op zaterdag 2 april 2022, tijdens het DS Podcastfestival in het Kursaal van Oostende werd Patiënt Pedro, met in de hoofdrol Pedro Elias als allereerste bekroond met een Oorkonde voor verhalende podcasts. Oorkondes zijn de eerste echte Vlaamsen podcastprijzen. In totaal deelde een onafhankelijke jury met Wouter Deprez als voorzitter 5 prijzen uit in verschillende thema’s: cultuur, nieuws, talk, inzicht en story.

Wouter Van Driessche van podcastagentschap Uitgesproken is heel blij en ziet het zo: “Podcasts zijn niet zomaar een booming medium, ze zijn het begin van een nieuw tijdperk, waarin we op een heel andere manier met elkaar in gesprek gaan. Niet van medium tot massa. Niet van journalist tot nieuwsconsument. Niet van verhalenverteller tot luisteraar. Maar van mens tot mens. Authentiek. Warm. Persoonlijk. En écht echt.  Er is de voorbije kwarteeuw veel gebeurd in media — van de opkomst van internet tot insta-stories. Maar dat ging over distributie. Hier gebeurt nog iets veel fundamentelers. Hier veranderen de verhalen, de vertellers, de toon. Hier zie je jonge generaties ook opnieuw inhaken. En dat is pas écht interessant.

Uitgesproken is het podcastagentschap dat ontstaan is binnen Mediahuis en nu voor de krantentitels, maar ook voor de Play zenders en Ads & Data hun expertise ter beschikking stelt.

Beluister hier Patiënt Pedro

Andere winnaars van De Oorkondes:

 

Meer weten over podcasts? Contacteer onze experten …