Zet jouw merk centraal tijdens de eindejaarsfeesten met Spotify

Dit jaar zullen de eindejaarsfeesten ten volle beleefd worden!! Gebruik Spotify om jouw merk op dit juiste moment bij de juiste doelgroep over te brengen.

Vieren als nooit tevoren

Na dat we vorig jaar Kerst en Nieuwjaar in onze beperkte bubbel moesten vieren en niet met de hele familie of vriendenkring, kijkt iedereen er naar uit om iets speciaal te maken van het Kerstfeest en de Nieuwjaarsparty.

  • IRL (In Real Life): Families zullen samenkomen met een nieuw gevoel van vreugde en waardering na meer dan een jaar van virtueel afspreken.
  • Tradities in ere herstellen: Na een onvoorspelbaar jaar vinden mensen troost in vertrouwde tradities, zoals op repeat beluisteren van hun favoriete muzikale klassiekers.
  • ‘Revenge Shopping’: Na het uitstellen van aankopen vorig jaar, zijn Spotifiers dit jaar van plan meer uit te geven tijdens de kerstvakantie.

 

Muziek speelt een centrale rol bij de optimale beleving van de kerstvakantie.

67% van de Spotify gebruikers, luisterde Kerstmuziek tijdens de eindejaar periode vorig jaar. “Oldies” was het top genre in die periode, maar ook romantische muziek scoorde goed. Daarmee werd Kerstmuziek een kwart meer beluisterd dan het jaar daarvoor.  Soms hoor je mensen klagen dat het scrollen en swipen op smartphones en tablets mensen uit elkaar drijft.  Spotify slaagt erin mensen terug samen te brengen thuis en samen naar muziek te laten luisteren.  Er werd 2,4x meer gestreamd via connected speakers.

Je hoeft niet te wachten tot december om je merk in de spotlight te zetten! Het streamen van Kerstmuziek verdubbeld (+198%) al in oktober (vergeleken met de 3 vorige maanden).

 

Sponsor Kerstplaylists

Laat je merk stralen van vreugde en je doelgroep zal dit aanvoelen als een ‘reset’ en tradities terug volop omarmen. Een van de meest populaire opties is de Sponsored Playlist.  Sponsor een van de populaire Kerst playlists en connecteer met je merk op een originele manier met je doelgroep in de perfecte context.

Er zijn natuurlijk nog tal van andere mogelijkheden.  Onze digitale experten vertellen je er graag meer over.

Meer informatie? Contacteer onze experten…

Svooike Demunter

Svooike Demunter

Sales Product Specialist +32 472 22 30 54 Svooike.Demunter@adsanddata.be