The History Channel: Curse of the Ancients with Alice Roberts

The HISTORY Channel gaat terug in de tijd om catastrofische gebeurtenisen te ontdekken die oude beschavingen uitroeide. deze verwoestende incidenten worden behandeld in de gloednieuwe serie: Curse of the Ancients with Alice Roberts.

De opkomst en de ondergang van oude beschavingen

Professor Alice Roberts (Digging for Britain, Britain’s Most Historic Towns) onthult hoe wetenschappers het bewijs opgraven van catastrofale gebeurtenissen in het verleden en hun desastreuze gevolgen. Terwijl oude samenlevingen niet echt de oorzaken kenden en dachten dat ze vervloekt waren, wordt in deze serie de ware reden achter deze gebeurtenissen met behulp van de moderne wetenschap onthult.

In elke aflevering neemt Alice kijkers mee op een ontdekkingsreis naar epische plaatsen en monumenten die de opkomst en ondergang van de grootste beschavingen in de geschiedenis van de mensheid aantonen. Gedurende de reis zal Alice het laatste archeologische bewijs onthullen van rampen die een einde maakten aan de beschaving.

“Deze serie laat zien hoe de nieuwste wetenschap ons kan helpen de waarheid over historische gebeurtenissen te ontdekken. We komen te weten wat er gebeurde toen onze onze voorouders te maken kregen met pest, hongersnood en conflicten, en hoe deze rampzalige gebeurtenissen de loop van de geschiedenis hebben gevormd.”

Echo’s van de oude geschiedenis blijven weerklinken in de huidige tijd, met de pandemie, oorlogen, religie, en klimaatverandering die de mensheid beïnvloeden en bedreigen. Zal de menselijke beschaving hetzelfde lot ondergaan als die van onze voorouders, of hebben we iets geleerd van het verleden?

De nieuwe serie gaat in België en Nederland in première op The HISTORY Channel op dinsdag 29 maart om 21.25 uur.

Meer informatie over The History Channel nodig? Contacteer onze expert:

Inne De Swaef

Inne De Swaef

BUSINESS DEVELOPMENT & YIELD TV DIRECTOR +32 476 76 04 43 Inne.De.Swaef@adsanddata.be