Schrijf je nu in voor de SONIQ Awards!

De SONIQ Awards zijn ondertussen al toe aan hun vierde editie. VIA, de Belgische Vereniging van de Audiovisuele Media reikt opnieuw prijzen uit in de categorieën: soniq branding, best use of radio, best innovation in audio en best branded audio content. Op 16 februari gebeurt de uitreiking van 9u tot 10u voor de eerste keer via een radiofonische videopresentatie.

4 categorieën

 • Soniq branding
  Deze award legt de focus op het gebruik van geluid om een merk te definiëren of om de kernwaarden van het merk te communiceren.
 • Best use of radio
  In deze categorie gaan we op zoek naar succescases die radio hebben gebruikt als hoeksteen, of ten minste als essentieel onderdeel, van de communicatie strategie van een adverteerder
 • Best innovation in audio
  In deze categorie willen we vernieuwingen bekronen op het vlak van het gebruik van nieuwe dragers of creatief audiogebruik in het brede domein van audio.
 • Best branded audio content
  Deze award bekroont alle vormen van audio content – on demand of lineair – die ingezet werden om een merk te positioneren, te ondersteunen of diepgang te geven.

 

Wie mag er deelnemen?

Zowel adverteerders, media agencies, productiehuizen als reclamebureaus mogen een dossier indienen. Op de website van VIA kan je alle info terugvinden over het indienen van een dossier. De deadline hiervoor is 19 januari 2023. Een achtkoppige jury van professionals zal begin februari een streng, maar rechtvaardig oordeel vellen en de winnaars kiezen.

Wil je de uitreiking van de SONIQ Awards graag live volgen?

Schrijf je dan hier snel in!