Snapchat

Optimisme omdat we gewoon terug naar school kunnen

Het vooruitzicht om gewoon terug naar school te kunnen, zet Snapchatters aan tot extra uitgaven voor hun schoolgerief en de benodigdheden om terug te trainen voor hun favoriete sport.

Het ziet er naar uit dat in september bijna iedereen gewoon terug naar school kan en daar worden  Snapchatters enthousiast van. Het zet hen zelfs aan om wat meer uit te geven aan hun schoolspulletjes en ook voor hun sportbenodigdheden.

Opgewonden vooruitkijken

Veel scholieren en studenten kijken nu al enthousiast uit naar volgend schooljaar als ze weer ‘normaal’ naar school kunnen, vrienden IRL-knuffels kunnen geven, persoonlijk contact met leraars en professors en terug sportieve activiteiten samen kunnen doen.  En de ouders? Wel, die zijn blij dat hun kinderen weer een dagelijks ritme en routine krijgen en dat ze thuis wat meer tijd voor zichzelf hebben.

Naarmate de beperkingen afnemen, de vaccins uitrollen en het gemeenschapsleven langzaam weer op gang komt, kijken Snapchatters uit naar het dagdagelijkse met vrienden in levende lijve.

Het terugzien van hun vrienden is samen met de terugkeer van een vast ritme het belangrijkste aspect van deze normalisatie. Vriendschap is net zo goed een onderdeel van de schoolervaring als de lessen volgen, en Snapchatters hebben hun vrienden echt gemist!

Terug naar school betekent dit jaar terug in stijl!

Als je je vrienden zal terugzien, wil je er natuurlijk piekfijn uitzien.  Op die eerste dag terug naar school zal je outfit schitteren!

Deze zomer is meer dan een derde van de Snapchatters ook van plan om tickets te kopen voor reizen, accessoires voor hun auto, hobby benodigdheden, en nieuwe tech devices en accessoires.

Terug meer sporten

Voor de competities starten in september zijn er nog de sportkampen.  Snapchatters staan te popelen om te rennen en te zweten op de schoolvelden en -terreinen.  Een paar weken voor de start van de trainingen gaan Snapchatters shoppen voor sportkleding en -uitrusting voor het nieuwe seizoen. En Snapchat maakt deel uit van de shoppingervaring.

Het afgelopen jaar is er zoveel veranderd voor deze leerlingen en studenten.  Voor merken is het belangrijk dat ze er nu zijn voor hun doelgroep en ze steunen bij hun terug naar school / normaal.

Back-to-School Checklist

Terug naar school betekent nieuwe spullen, nieuwe lessen en natuurlijk ook nieuwe vrienden.  Want vrienden zijn net zo goed een onderdeel van de schooldag als de lessen. Vriendschappen zijn uitermate belangrijk op Snapchat.  Onze vrienden zijn de go-to’s van Snapchatters voor inspiratie bij het shoppen. Zie hoe de ‘back to school’-beleving eruitziet op Snapchat en ontdek hoe uw merk vandaag nog mee kan doen.

Download nu

Contacteer onze experten

Svooike Demunter

Svooike Demunter

Sales Product Specialist +32 472 22 30 54 Svooike.Demunter@adsanddata.be
Kristof Van Bellingen

Kristof Vanbellinghen

Client operations expert – Digital +32 2 889 56 09 Kristof.Vanbellinghen@adsanddata.be