History Channel Highlights voor februari

Een overzicht van de programmatie op History Channel in februari.

Great Escapes with Morgan Freeman

Great Escapes with Morgan Freeman is een achtdelige serie die wordt gepresenteerd en geproduceerd door Morgan Freeman. In deze serie onderzoekt Morgan levensechte gevangenissen die de aandacht van het publiek hebben getrokken. We krijgen een persoonlijk beeld van waar de gevangenen mee te maken krijgen als ze proberen te ontsnappen. Beroemde ontsnappingen uit Alcatraz, Dannemora, Pittsburgh State Penitentiary en andere gevangenissen worden nagebootst met acteurs die sleutelrollen spelen en interviews van enkele van de gevangenen zelf, hun families, hun celgenoten en de bewakers en gevangenismedewerkers die probeerden de ontsnappingen te voorkomen. Naast de interviews en reconstructies, maakt de serie gebruik van nieuwe softwaretechnologie genaamd Unreal Engine om – erg waarheidsgetrouw – de gevangenissen zelf te reconstrueren.

American Pickers

American Pickers keert in februari terug naar The HISTORY Channel met nieuwe afleveringen en veel nieuwe verhalen. De serie volgt de bekwame Mike Wolfe, eigenaar van Antique Archaeology, terwijl hij op zoek gaat naar objecten met waarde voor historici, verzamelaars en de popcultuur. Objecten waarvan de eigenaren allang waren vergeten dat ze die in hun bezit hadden. Onderweg ontmoet Mike mensen wiens verhalen een blik werpen op het leven in Amerika en de geschiedenis van het land.
In kleine steden en langs Amerika’s afgelegen wegen wachten schatten om ontdekt te worden – waardevolle overblijfselen uit de geschiedenis die verborgen liggen tussen de rommel, begraven in schuren en opgestapeld in garages. Kunnen Mike en zijn team deze verloren voorwerpen vinden en roest in rijkdom veranderen?

HISTORY Channel Programma Highlights Februari 2022

Download Highlights Februari 2022