History Channel Highlights voor augustus

Deze zomer blijft The HISTORY Channel nieuwe en exclusiefe programma's programmaren. In 'Secrets of the Lost Liners' gaan we 100 jaar terug in de tijd en zien we de drijvende luxepaleizen die de oceaanstomers in die tijd waren en waarom ze op tragische wijze verloren zijn gegaan. In 'Forged in Fire' gaan de beste wapensmeden aan de slag om iconische zwaarden uit de geschiedenis na te maken. Met 'History's Greatest Aircraft' duiken we in de verhalen van klassieke militaire vliegtuiken. En ten slotte 'The Invasion of Belgium' een reportage over hoe een klein land als het onze het Duitse leger kon tegenhouden.
Lost Liners

Secrets of The Lost Liners

In deze serie brengen we het ontwerp, het gebruik en het verlies van enkele van ‘s werelds grootste oceaanstomers in kaart. De serie kijkt 100 jaar terug, van art deco-iconen en luxe drijvende paleizen tot nationale symbolen, die allemaal op tragische wijze verloren zijn gegaan door conflicten, ongelukken of menselijke fouten. Deze extravagante schepen waren enkele van de meest verbazingwekkende bewegende objecten die ooit zijn gemaakt, waarbij ze de grenzen van techniek en ontwerp verlegden in een constant spel van rivaliteit en nationale trots. Ze lokten de rijken en beroemdheden naar hun eersteklas accommodaties, en de massa’s immigranten naar de lagere dekken. Maar velen gingen verloren in vreselijke omstandigheden, en sommigen zouden tot op de dag van vandaag vragen onbeantwoord laten. Met nooit eerder vertoonde beelden, experts en historici, en een minutieuze analyse van elke catastrofe, vertelt deze serie ook de verhalen over de ingenieurs die deze schepen bouwden en de mensen die aan boord waren.

Forged in Fire

Voor veel mensen zijn zwaarden vandaag de dag niet meer het favoriete wapen, door geavanceerdere wapens die direct beschikbaar zijn, maar dat weerhoudt sommigen er niet van om door te gaan met hun werk als wapensmid. Forged in Fire test enkele van de beste wapensmeden terwijl ze proberen om een aantal van de meest iconische wapens uit de geschiedenis na te maken. Voormalig legerwachter Wil Willis is de presentator van de serie waarin vier meestersmeden elke aflevering worden uitgedaagd om zwaarden te smeden, die vervolgens worden getest door een jury bestaande uit J. Neilson, die al meer dan 20 jaar zwaarden maakt, gevechtsspecialist Doug Marcaida en David Baker, een autoriteit op het gebied van het namaken van oude wapens. De deelnemer die alle eliminatierondes overleeft en als winnaar van de aflevering wordt gekroond, verdient 10.000 dollar en de titel van Forged in Fire-kampioen.

Greatest Aircrafts

History’s Greatest Aircraft

Deze serie duikt in de verhalen over klassieke militaire vliegtuigen, iconische racers en eigenzinnige pioniers. Het team documenteert de wederopstanding en het doorzettingsvermogen van ‘s werelds grootste oorlogsvliegtuigen, door een unieke samenwerking met de toonaangevende Shuttleworth-collectie in het VK, de Commemorative Air Force in de VS en het bekroonde Cavanaugh Museum. In deze serie komen enkele van de grootste iconen in de geschiedenis van de oorlogsvliegtuigen voorbij; in 6 hoogwaardige, filmische en vaak dramatische afleveringen die een uur duren.

The Invasion of Belgium

The Invasion of Belgium

Op 2 augustus 1914 verwachtte België de oorlog te ontlopen, maar de volgende dag waren ze wel degelijk onderdeel van het gevecht. Dat dit kleine land een Duits leger kon tegenhouden dat tien keer groter was dan het zijne, was ondenkbaar. Wat volgde in de eerste paar dagen van de Eerste Wereldoorlog was opmerkelijk, met de eerste doden, de eerste luchtaanval, de eerste massale gasaanval en de eerste veldslagen, die allemaal grotendeels wegvielen door de enorme omvang van de vijf miljoen doden die later nog volgden.

HISTORY Channel Programma Highlights augustus 2022

Download Highlights augustus 2022