History Channel

Nieuw dit najaar op History Channel

Heb je het wel gehad met de zoveelste herhaling van oude programma’s tijdens de zomermaanden? Goed nieuws, want vanaf oktober heeft History Channel enkele gloednieuwe en exclusieve programma’s in petto. In ‘Cities of the Underworld’ gaan we op zoek naar verborgen archeologische schatten in moderne metropolen. ‘Tulsa Burning’ geeft ons een sombere inkijk in de tragische gebeurtenissen die de Verenigde Staten 100 jaar geleden getekend hebben. We volgen de ‘Mountain Men’ in hun dagelijkse bezigheden in het ruige Noorden van Amerika en in ‘Secret Wars Uncovered’ gaan we op zoek naar de verborgen feiten achter politieke conflicten. Kijk je straks mee?
Cities of the underworld

Cities of the Underworld

De geschiedenis houdt zich overal om ons heen verborgen, ook, zoals je al gauw zal ontdekken, onder onze voeten.

Vandaag, in grote steden in alle hoeken van de wereld, torenen wolkenkrabbers boven alles en iedereen uit, toeteren taxi’s er lustig op los en brengen straatventers luidruchtig hun waren aan de man. Daaronder strekt zich echter stad boven stad uit, elk met zijn fascinerende, onvermoede geschiedenis. Cities of the Underworld verkent deze lagen, die vaak tientallen meters diep zitten, en bestudeert de oude regenputten van een stad, vochtige kerkers, griezelige graven, geheime schuilplaatsen, ja zelfs ondergrondse scheepswrakken die honderden en honderden jaren geleden verloren gegaan zijn.

Welke zijn de ondergrondse lagen van de dichtstbevolkte steden ter wereld? En hoe hebben ingenieurs van vroeger (en nu) laag op laag opgebouwd om op het hedendaagse straatniveau uit te komen? Deze reeks onthult de technologische wonderen die het mogelijk gemaakt hebben om de ene stad – letterlijk – op de andere op te richten. (10 x 60”)

Gloednieuw en exclusief – Vanaf 4 oktober, elke maandag om 19u35

Mountain Men

Mountain Men 

De Mountain Men zijn terug voor een nieuw, opwindend seizoen!

De winter lost zijn greep op de bergen van Noord-Amerika. Dat betekent echter niet dat het leven er makkelijker op wordt. Nu de dooi begint en de rivieren wild donderend opzwellen, krijgen de bergbewoners nieuwe kansen aangeboden om voorraden in te slaan, hun eigen voedsel te kweken en hun hoeves te versterken. Dit jaar echter… gaan ze dieper dan ze ooit gegaan zijn. De Mountain Men en hun gezinnen zijn meesters in het op eigen voeten staan en leven van het land. Zelfs zij bereiden zich echter voor op een wereld in volle verandering, een wereld waarin de ultieme test er wel eens zou kunnen in bestaan dat ze zich schrap zullen moeten zetten voor het ergste dat Amerika’s wildernis voor hen in petto heeft. (8 x 90”)

Gloednieuw en exclusief – Vanaf 13 oktober, elke woensdag om 21u25

TULSA BURNING: THE 1921 RACE MASSACRE

Tulsa Burning: The 1921 Race Massacre

Ter ere van Black History Month geeft deze documentaire een diepgaande, ontnuchterende kijk op de tragische gebeurtenissen van een eeuw terug. Er wordt ingezoomd op een specifieke periode, van het ontstaan van Black Wall Street tot de catastrofale ondergang ervan in de loop van twee bloedige dagen en, uiteindelijk, de nasleep en heropbouw. Tulsa Burning: The 1921 Race Massacre volgt ook de hedendaagse opgravingswerken van de stad op het kerkhof van Oaklawn, waar talloze ongemarkeerde doodskisten zijn teruggevonden van slachtoffers die tijdens de slachtpartij werden vermoord en begraven. (1 x 120”)

Gloednieuw en exclusief – Zondag 3 oktober om 21u25

 

SECRET WARS UNCOVERED

Secret Wars Uncovered

Secret Wars Uncovered onthult de schokkende feiten achter oorlogen die de buitenwereld nooit te zien gekregen heeft. Deze conflicten, die uit dubieuze politieke doeleinden en ronduit onwettige beweegredenen onstaan zijn, zijn de meest controversiële en geheime die grootmachten sinds het einde van Wereldoorlog II uitgevochten hebben. Deze serie duikt diep in de archieven en spreekt met beslagen oorlogscorrespondenten die hun licht kunnen laten schijnen over de verborgen geschiedenissen van deze oorlogen, die voorheen in geheimhouderij en desinformatie gehuld waren.

Aan de hand van krachtig archiefmateriaal en geanimeerde graphics onderzoekt de serie het geavanceerde wapenarsenaal en de undercover strategieën die tijdens deze geheime operaties ingezet zijn. Onze geschiedkundige experten leggen ook de wortels bloot van de ontstaansgeschiedenis van deze oorlogen. Overal ter wereld gaan we dieper op conflicten in, van de Krim tot Yemen, van Somalië tot Laos, in Centraal-Amerika en op vele andere plaatsen. Al deze conflicten zouden nog vers in het geheugen moeten liggen, maar in alle gevallen bleef de draagwijdte ervan verborgen – tot vandaag. (10 x 60”)

Gloednieuw en exclusief  – Vanaf 21 oktober, elke donderdag om 21u2

Adverteren?

Hang je als merk graag je karretje aan één van deze boeiende programma’s?
Contacteer één van onze sales collega’s voor meer informatie rond samenwerkingen.

Contacteer onze experten

Rudi Mannaerts

Rudi Mannaerts

Sales Product Specialist TV +32 477 37 97 53 Rudi.Mannaerts@adsanddata.be
Inne De Swaef

Inne De Swaef

BUSINESS DEVELOPMENT & YIELD TV DIRECTOR +32 476 76 04 43 Inne.De.Swaef@adsanddata.be