SPOTIFY

De Zomer beleven met Spotify

Ah, de zomer! Die magische tijd van het jaar, vakanties ver weg of net dichtbij, barbecueën met vrienden, pop-up bars, lange dagen om in je tuin door te brengen. En als het buiten warmer wordt, worden de zomerse playlists dat ook.

Mensen kiezen vrolijke, dansbare nummers op Spotify die een zorgeloos gevoel opwekken – denk aan een ritje naar het strand met de ramen open! Wil je dat gevoel heel de zomer lang weergeven op Spotify, maak dan gebruik van de streaming intelligence!

 

Wist je dat…

  • er +79% meer luisteraars zijn voor de “Your Summer Rewind” playlist  (jun-aug’20 vs jun-aug‘19)
  • luistertijd +71% toenam van de “Your Summer Rewind” playlists (jun-aug’20 vs jun-aug‘19)
  • 7 augustus 2020 de warmste dag ooit in de UK was en die dag werden zomer gerelateerde playlists +37% meer beluisterd dan de vorige dag en nog eens +14% de volgende dag. Gedurende de hele zomer bleven de zomerse playlist populair.
  • reizen in eigen land populair was: er waren 92% meer Road Trip playlists in juli 2020
  • Kids streams pieken om 11u (6,5% streams) en om 16u (6,5% streams) in de zomer.
  • Fitness gerelateerde streams populairder zijn in de zomermaanden in vergelijking met de rest van het jaar.

Laat de zomer je inspireren (of deze ideetjes)

OOO Fun

Maak audiospots die een saai Out of Office-antwoordbericht vertalen naar een zomerse vakantie vibe voor je doelgroep.  Gebruik humor om een audio-versie van de “ikke ook”-meme te maken en speel in op relevante belevingen van je doelgroep. Til beleving naar een hoger niveau door een gepersonaliseerd OOO-playlist te generen op basis van streaming-gewoonten.

Audio postcards

Zet audio / muziek in om luisteraars te teleporteren naar hun eigen zomerse oase van rust.  Creëer audiosoundscapes van zomervakanties, romantische uitjes, familie-trips of weekendjes weg met de meiden. Geniet van nostalgische geluiden die je terugvoeren naar onvergetelijke momenten en je herinneren aan alles wat de zomer magisch maakt. Audio soundscapes kunnen worden afgespeeld in 30 seconden spots.

Boodschap van algemeen nut

Een leuke audiospot kan halverwege de dag contextuele en relevante boodschappen brengen die direct tot de doelgroep van je merk spreken: een merk van zonnebrandcrème kan luisteraars aanmoedigen om voldoende te smeren als je in de zon zit, een drankenmerk kan luisteraars herinneren om voldoende te hydrateren of een sportmerk kan luisteraars inspireren om tijdens de middag naar buiten te gaan voor wat frisse lucht.

Festival comeback & follow-up

De Corona versoepelingen maken festivals terug mogelijk in het tweede deel van de zomer. Gebruik het Event Affinity Segment speciaal voor Tomorrowland om de vele fans van dit festival en genre te bereiken.  Maar ook na de festivals kan je blijven connecteren met de festivalfans.  Maak audio ads die je merk positioneren als remedie voor de post-festivalblues en laat de fans verder feesten.

Spotify summer

Download ‘Summer on Spotify’ presentatie

Via deze link kan je de volledige presentatie met cijfers en inspirerende voorbeelden downloaden.

Download nu

Onze Spotify experten

Svooike Demunter

Svooike Demunter

Sales Product Specialist +32 472 22 30 54 Svooike.Demunter@adsanddata.be