De Sportzomer van 2022

Kijk jij ook uit naar de sportzomer van 2022? Bij Sporza zit je op de eerste rij!

Blikvangers van deze sportzomer:

  • het EK voetbal bij de vrouwen,
  • de Ronde van Frankrijk voor mannen én vrouwen,
  • het WK atletiek
  • de tweede editie van de European Championships.
  • Maar er is nog veel meer zoals het WK basketbal en het WK volleybal voor vrouwen.

Sporza is het sportmerk van VRT, de openbare omroep en het is dus een sportzomer die op onze maat gesneden is. Populaire events, zoals de Tour de France, combineren met toernooien rond sporten met een kleiner draagvlak: dat is de kern van ons vak. Daarom is ook de eerste Tour de France Femmes zo’n geschenk: we zullen die live uitzenden én de ploeg van Vive le Vélo zal elke dag een avond-talkshow maken, in Frankrijk. Zoals de Vlaamse sportliefhebber dat van ons gewend is.

Pieter De Windt, hoofdredacteur Sporza

De Tour de France begint dit jaar met een driedaagse in Denemarken en trekt daarna via de kasseien van het noorden, de Vogezen, de Alpen en de Pyreneeën naar Parijs. (1 tot 24 juli)

Voor het eerst in vele jaren wordt met de Tour de France Femmes ook een volwaardige meerdaagse Ronde van Frankrijk voor vrouwen gereden: van Parijs naar La Super Planche des Belles Filles in de Vogezen. Alle ritten kan je live volgen. (24 tot 31 juli)

Nog zo’n primeur: voor het eerst zendt Sporza alle wedstrijden van het EK voetbal voor vrouwen rechtstreeks uit. Reportages ter plaatse in Engeland en omkaderingsprogramma’s zorgen voor extra beleving, vooral ook rond de nationale ploeg, de Red Flames. (6 tot 31 juli)

Ook de ‘moeder aller sporten’ krijgt deze zomer met een jaar uitstel haar wereldkampioenschap. Het WK atletiek vindt plaats in Oregon, in het westen van de Verenigde Staten. De wedstrijden zijn te volgen via livestream. (15 tot 24 juli)

In augustus is München de gaststad voor de tweede editie van de European Championships: een combinatie van EK’s in negen verschillende olympische disciplines: van atletiek en gymnastiek over wielrennen en triatlon tot beachvolleybal en sportklimmen. (11 tot 21 augustus)

September is de maand van de zaalsporten met het EK basketbal bij de mannen met de Belgian Lions (1 tot 18 september), het WK basketbal bij de vrouwen met de Belgian Cats (22 september tot 1 oktober) en het WK volleybal bij de vrouwen met de Yellow Tigers (23 september tot 15 oktober).

Maar in september vindt natuurlijk ook het WK wielrennen plaats in Australië (van 18 tot 25 september) én de Vuelta, al begint die al op 19 augustus. ​

En dan hebben we het nog niet gehad over de Baloise Belgium Tour (15 tot 19 juni), de GP Formule 1 van Spa-Francorchamps (28 augustus) en last but not least de Memorial Van Damme (2 september). ​

Een hele zomer lang topsport, passie en beleving, dat is de sportzomer bij Sporza.

Download ons commercieel aanbod voor de zomer

Ontdek de verschillende opportuniteiten om jouw merk in de kijker te zetten deze zomer.  Online, TV of Print, bij festivalnieuws of reizen content, via data segmenten of contextual targeting… aan jou de keuze!

Download nu