BBC First Highlights November

In november pakt BBC First uit met enerzijds het derde seizoen van All Creatures Great and Small, een serie vol nostalgie en anderzijds Chivalry waarin alles draait rond politiek correcte films te maken in een post #MeToo en Woke wereld.

All Creatures Great and Small

De serie is gebaseerd op de memoires van James Herriot. We volgen de jonge James die aan het eind van de jaren ‘30 van de vorige eeuw naar het prachtige Yorkshire Dales verhuist om daar als dierenarts te werken.  De serie zorgt bij veel kijkers voor een nostalgisch gevoel en verlangen naar het buitenleven op het wonderschone Engelse platteland.  All Creatures Great and Small keert terug voor een derde seizoen, waarin onze geliefde Skeldale House familie in het voorjaar van 1939 te zien is.  Er vinden grote veranderingen plaats in Skeldale en iedereen moet leren zich aan te passen, vooral James en Helen, die aan het volgende spannende hoofdstuk van hun leven beginnen.  Terwijl een mogelijke Tweede Wereldoorlog dreigt, moet de hele familie Skeldale zich afvragen wat hun doel is in Darrowby en daarbuiten.

Vanaf dinsdag 15 november om 21u00

Lees meer over deze serie
Chivalry

Chivalry

Steve Coogan en Sarah Solemani schrijven en spelen de hoofdrol in dit actuele drama dat de complexe situatie van genderuitingen op scherp zet en gelijk ook hekelt. Cameron, een veelgeprezen filmproducent, moet zijn nieuwste film herwerken na het ontstaan van de #MeToo beweging of zijn carrière is afgelopen. Bobby, een ambitieuze feministische filmmaker, heeft alles om ‘woke’ te worden. Ze hoeven alleen maar een ongepaste seksscène opnieuw op te nemen. Hoe moeilijk kan het zijn? Maar terwijl Bobby en Cameron heen en weer springen tussen genderspanning en een sluipende aantrekkingskracht, wordt een te pikante seksscène het topje van de ijsberg. Wie weet echt hoe je moet omgaan met post-woke sex?

Vanaf zondag 20 november om 21u00