LINKEDIN

4 Tips om je KPI’s te overtreffen met Video Ads op LinkedIn

Er is iets magisch aan video. Goede video ads brengen je in vervoering. Ze eisen de aandacht op met beeld en geluid. Bij LinkedIn kan je video ads inzetten om op grote schaal een betrokken professioneel publiek te bereiken: ongeveer 740 miljoen leden met de juiste business mindset.

Wat maakt een video ad geweldig op LinkedIn? Moet die kort zijn? Of net lang? Met ondertitels of niet? Om op deze en andere vragen te kunnen antwoorden heeft LinkedIn samengewerkt met Digivizer en werden meer dan 3.500 advertenties op het platform geanalyseerd. Manuele verwerking werd gecombineerd met automatisatie om de video ads in 38 categorieën op te delen volgens type, stijl en productie.  Dit werd vergeleken met de advertentieprestaties: view-through rate (VTR), click-through rate (CTR), en kost per view/klik (CPV, CPC).

Wat we hebben geleerd?  Alle learnings kan je terugvinden op de LinkedIn Video Ads HUB (The Fundamental Strategies for B2B video on LinkedIn). Neem zeker een kijkje en ontdek ook de voorbeelden.  Hieronder geven we alvast de 4 voornaamste tips mee.

Tip 1: Demonstreer je product en voeg een aanbieding toe

Mensen gaan naar LinkedIn om zich te informeren over bedrijven, merken, diensten en producten.  Zo zijn ze in de ideale mindset om meer te weten te komen over jouw product/dienst.  Uit het onderzoek bleek dat demo’s van producten bijzonder goed scoren.  Ze geven de hoogste resultaten op het vlak van video completion, engagement en click-through rates.

Het onderzoek geeft aan dat je bij deze video’s best een aanbieding toevoegt.  Dit type video’s wordt (ongeacht de duur) vaker uitgekeken net om een aanbod te ontdekken.  Video ads met een aanbieding, promotie of deal zorgen voor gemiddelde completion rate die 1,2x hoger ligt.  Zet je de aanbieding ook in de headline, dan ligt de completion rate gemiddeld 8% hoger.

Maak voor je volgende video ad een snelle demo van je product. Is het een fysiek product, laat dan zien hoe je het uitpakt.  Trigger je kijker met een aanbieding als “Eerste maand gratis” of “Kortingscode”.

Tip 2: Animeer je Video Ad

Geef toe. Stiekem houden we allemaal toch van tekenfilms! Wel, het blijkt dat geanimeerde video ads net zo goed de aandacht trekken op LinkedIn. Publiek over de hele wereld reageert positief op advertenties met animatie. Gebruik dus bewegende beelden om je merkverhaal te vertellen en je product/dienst te demonstreren. Geanimeerde video advertenties scoren 3% beter dan de benchmark voor CTR.

Werk samen met je digitale bureau of gebruik een online tool (zoals Biteable) om animatie toe te voegen aan je video advertentie.

Tip 3: Audio: keep it simple en gebruik ondertitels

Audio is een belangrijk onderdeel van je video advertentie en het onderzoek geeft enkele interessante bevindingen rond audio en ondertiteling.

Gebruik één enkele audiobron.  Dus alleen een voice-over of alleen muziek. Multi-track audio (zoals voice-over en muziek) heef een negatieve impact op de completion en engagement rate. Less is more!

Een andere bevinding moedigt het gebruik van ondertitels in video ads aan. 79% van de video’s in de LinkedIn feed worden bekeken zonder geluid. Het weergeven van ondertitels (in dezelfde taal als de audio) kan helpen om interactie met het publiek te verhogen.

Denk als de regisseur van een stomme film. Brengt je video ad je boodschap over ook zonder geluid? Gebruik ondertitels of animatie om de belangrijkste elementen visueel te tonen.

Tip 4: Hou het kort en gebruik een CTA knop

Laat je video het werk doen! Video’s met een lange titel of intro tekst van meer dan 4 regels presteren slechter.  Beperk de copy tot ±100 à 150 tekens, zodat je video ad maximaal tot zijn recht komt.

Een korte, krachtige tekst werkt het best. Beperk de copy en maak je punt in de eerste 2 regels. Een langere copy wordt afgesneden met de “Meer zien” link.  In dit geval kan de betrokkenheid met 7% dalen.

Extra

Wij kijken alvast uit naar je fantastische video ads!

Onze LinkedIn experten

Leen Vloemans

Sales Product Specialist +32 474 82 57 56 Leen.Vloemans@adsanddata.be

Valérie Heyse

Sales Product Specialist +32 473 87 71 58 Valerie.Heyse@adsanddata.be
Kristof Van Bellingen

Kristof Vanbellinghen

Client operations expert – Digital +32 2 889 56 09 Kristof.Vanbellinghen@adsanddata.be